Leering Hengelo introduceert AMT’s PostPro3D in Benelux

0

Als onderdeel van de samenwerking tussen Leering Hengelo en AMT (Additive Manufacturing Technologies) introduceert Leering in de Benelux de Postpro3D machines van AMT. Dit zijn volledig geautomatiseerde oplossingen voor het vergladden en verdichten van 3D geprinte delen.

De gepatenteerde technologie van de PostPro3D machines richt zich op het vergladden en verdichten van 3D geprinte delen op basis van thermoplastische polymeren. Het resultaat is een oppervlaktekwaliteit die overeenkomt met spuitgieten. De techniek kan worden ingezet voor geprinte delen op basis van Laser Sintering, HP Multi Jet Fusion, High Speed Sintering of Fused Deposition Modelling technology. Met deze technologie wordt de productietijd aanzienlijk verkort. De productiekosten dalen, evenals de operationele en onderhoudskosten, waarmee het de ontbrekende schakel is in de volautomatische productieketen.

Breed scala materialen

De PostPro3D technologie verdicht het oppervlak van het onderdeel en maakt het glad, waarbij tevens de mechanische eigenschappen worden verbeterd. De technologie werkt met poederbed- en extrusie print technologieën en is getest op meer dan tachtig thermoplastische polymeren, waaronder nylons en tpu/tpe-flexibele materialen. Volgens Leering is de technologie ideaal voor LS, MJF, HSS en FFF toepassingen. Het gebruikte solvent werkt met een breed scala aan materialen en wordt veel gebruikt voor medische, consumenten-, levensmiddelen-, automotive, aerospace en algemene industrie-toepassingen. Het systeem is volledig gesloten, wat de veiligheid van de (eind-)gebruiker waarborgt.

Demonstraties

Belangstellenden die willen onderzoeken welke oppervlaktekwaliteit ze kunnen realiseren voor geprinte producten, zijn welkom in de speciale demonstratieruimte van Leering Hengelo om de resultaten van de PostPro3D te ervaren.