Samenwerking Leering Hengelo met AMT voor nabewerken 3D-geprinte producten

Leering Hengelo en AMT (Additive Manufacturing Technologies) zijn een samenwerking aangegaan gericht op de verkoop en verdere doorontwikkeling van 3D print nabewerkingstechnologie. AMT is producent van innovatieve oplossingen voor het geautomatiseerd nabewerken van 3D geprinte producten.

Onderdeel van de samenwerking is dat AMT wereldwijd de geautomatiseerde Normfinish de-powdering machines van Leering Hengelo zal verkopen. Deze straalinstallaties vormen een essentiële processtap om samen met de AMT machines tot hoge oppervlakteprestaties te komen voor 3D geprinte producten.

Reductie productietijd en -kosten

Leering Hengelo zal AMT in de Benelux vertegenwoordigen en verantwoordelijk zijn voor de verkoop van de AMT PostPro3D machines. Deze machines maken gebruik van een gepatenteerde technologie waarmee de oppervlakte van 3D geprinte producten, op basis van thermoplastische polymeren, geautomatiseerd kan worden verdicht en gladder gemaakt. De oppervlaktekwaliteit die hiermee kan worden bereikt, is te vergelijken met die van moderne spuitgiet-technieken. Deze innovatieve technologie zorgt voor een aanzienlijke reductie van zowel de productietijd als -kosten van 3D geprinte delen. Dit is belangrijk, omdat tot 60% van de productiekosten van 3D geprinte producten wordt veroorzaakt in het post-processing traject. Daarnaast is het de ‘ontbrekende schakel’ om tot een volautomatisch proces te komen. Het realiseren van de gewenste oppervlaktekwaliteit van 3D geprinte producten kan hierdoor kostenefficiënt en met een concurrerende snelheid voor hoge productie volumes worden aangeboden.

Veilig en duurzaam

Joseph Crabtree, CEO van AMT: “De belangrijkste missie van AMT is om volledig geautomatiseerde, veilige én duurzame post-processing oplossingen te ontwikkelen om grootschalige industriële productie van 3D geprinte producten mogelijk te maken, hetgeen is gelukt met het op de markt brengen van het PostPro3D® systeem.”
André Gaalman, DGA Leering Hengelo: “Leering Hengelo is expert in oppervlaktebewerking, met 80 jaar ervaring in machine engineering en productie ten behoeve van de oppervlaktebehandeling. Wij exporteren onze machines, onder het merk Normfinish, wereldwijd. Deze samenwerking met AMT zorgt voor versterking van onze beider posities in Additive Manufacturing en biedt onze gezamenlijke klanten wereldwijd de beste oplossing voor hun behoeften op het gebied van post-processing.”

AMT is opgericht in 2017, hoofdkantoor in UK (Sheffield), met wereldwijd bereik door vestigingen in de USA (Austin, Texas) en Europa (Veszprem, Hongarije) en daarnaast samenwerkingsverbanden wereldwijd. De nauwe, jarenlange, samenwerking met experts van de universiteit van Sheffield, op het gebied van chemische technologie en 3D print processen vormen de basis van AMT’s technologie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Subsidie voor proeftuin 3D printen in Noord Nederland

15-02 De subsidie is onlangs overhandigd aan Jan Geerts, DGA van GeTech in Westerbork. Hij…

3D

Desktop Metal Studio System 2 vereenvoudigt printen metalen onderdelen

09-02 Layertec, de distributeur van Desktop Metal in de Benelux, kan deze printoplossing al vanaf…

Oppervlaktetechniek

Nieuwe website ondersteunt internationale opmars Normfinish

02-02 Voorheen was de informatie over Normfinish een onderdeel van de site van Leering Hengelo.…

3D

Snel schade detecteren door vloeistof in 3D-geprinte onderdelen

28-12 3D-printen wordt veel gebruikt voor een scala aan toepassingen. In het algemeen is de…

3D

Additive Industries gaat samenwerken met Makino

11-11 Additive Industries en Makino gaan samen een geïntegreerd proces ontwikkelen voor het 3D-printen en…

3D

AMcubator gaat schaalbare 3D print producten ontwikkelen

27-10 Additive Center en Marketiger lanceren AMcubator. Dit nieuwe initiatief brengt bedrijven binnen de 3D print…

3D

Hoeveel kost het hebben van een 3D printer?

24-10 Veel mensen verwachten dat 3D printen een dure techniek is, maar eigenlijk valt dit…

3D

3D Delta Week: onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing

09-09 Vier organisaties uit de Benelux lanceren een grensoverschrijdend multi-event in de 3D Manufacturing-wereld: de…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X