Samenwerking Leering Hengelo met AMT voor nabewerken 3D-geprinte producten

Leering Hengelo en AMT (Additive Manufacturing Technologies) zijn een samenwerking aangegaan gericht op de verkoop en verdere doorontwikkeling van 3D print nabewerkingstechnologie. AMT is producent van innovatieve oplossingen voor het geautomatiseerd nabewerken van 3D geprinte producten.

Onderdeel van de samenwerking is dat AMT wereldwijd de geautomatiseerde Normfinish de-powdering machines van Leering Hengelo zal verkopen. Deze straalinstallaties vormen een essentiële processtap om samen met de AMT machines tot hoge oppervlakteprestaties te komen voor 3D geprinte producten.

Reductie productietijd en -kosten

Leering Hengelo zal AMT in de Benelux vertegenwoordigen en verantwoordelijk zijn voor de verkoop van de AMT PostPro3D machines. Deze machines maken gebruik van een gepatenteerde technologie waarmee de oppervlakte van 3D geprinte producten, op basis van thermoplastische polymeren, geautomatiseerd kan worden verdicht en gladder gemaakt. De oppervlaktekwaliteit die hiermee kan worden bereikt, is te vergelijken met die van moderne spuitgiet-technieken. Deze innovatieve technologie zorgt voor een aanzienlijke reductie van zowel de productietijd als -kosten van 3D geprinte delen. Dit is belangrijk, omdat tot 60% van de productiekosten van 3D geprinte producten wordt veroorzaakt in het post-processing traject. Daarnaast is het de ‘ontbrekende schakel’ om tot een volautomatisch proces te komen. Het realiseren van de gewenste oppervlaktekwaliteit van 3D geprinte producten kan hierdoor kostenefficiënt en met een concurrerende snelheid voor hoge productie volumes worden aangeboden.

Veilig en duurzaam

Joseph Crabtree, CEO van AMT: “De belangrijkste missie van AMT is om volledig geautomatiseerde, veilige én duurzame post-processing oplossingen te ontwikkelen om grootschalige industriële productie van 3D geprinte producten mogelijk te maken, hetgeen is gelukt met het op de markt brengen van het PostPro3D® systeem.”
André Gaalman, DGA Leering Hengelo: “Leering Hengelo is expert in oppervlaktebewerking, met 80 jaar ervaring in machine engineering en productie ten behoeve van de oppervlaktebehandeling. Wij exporteren onze machines, onder het merk Normfinish, wereldwijd. Deze samenwerking met AMT zorgt voor versterking van onze beider posities in Additive Manufacturing en biedt onze gezamenlijke klanten wereldwijd de beste oplossing voor hun behoeften op het gebied van post-processing.”

AMT is opgericht in 2017, hoofdkantoor in UK (Sheffield), met wereldwijd bereik door vestigingen in de USA (Austin, Texas) en Europa (Veszprem, Hongarije) en daarnaast samenwerkingsverbanden wereldwijd. De nauwe, jarenlange, samenwerking met experts van de universiteit van Sheffield, op het gebied van chemische technologie en 3D print processen vormen de basis van AMT’s technologie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

AM Solutions belicht Additive Manufacturing in zesdelige liveserie

22-05 AM Solutions, onderdeel van de Rösler Group belicht deze en andere interessante vragen in…

3D

Index breidt activiteiten uit met instap 3D-printers

17-05 Deze participatie geeft One Click Metal extra knowhow en kapitaal om het groeitraject voor…

3D

Layertec start levering Formlabs Fuse 1 SLS printer

05-05 Formlabs heeft de Fuse 1 SLS printer enkele bijzondere features gegeven. Zo beschikt hij…

3D

MX3D kan ‘lasrobot’ 3D- metaalprinter uitrollen

14-04 Ook wordt met het geld ingezet op de doorontwikkeling van de ‘MetalXL’, een software…

3D

Safran en SLM Solutions 3D-printen onderdeel voor landingsgestel

08-04 Vanwege de strenge eisen van dit onderdeel, dat een van de onderdelen van het…

3D

Nieuwe 3D-printer Trumpf vereenvoudigt instap in serieproductie

29-03 De TruPrint 3000 is op belangrijke onderdelen doorontwikkeld en daardoor nog beter aangepast aan…

Verspanen

LANG-Spantechniek komt met nieuwe span- en grijpinnovaties

12-03 De eerste productinnovatie heeft betrekking op de Makro-Grip Ultra. Dit is een uitbreiding van…

Automatisering

Leica Geosystems scant met 3D-laserscanner op Spot-robot van Boston Dynamics

09-03 Wanneer nauwkeurige, betrouwbare en up-to-date 3D-gegevens nodig zijn, biedt de combinatie van de RTC360-technologie…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X