Lissmac bouwt aan eigen organisatie in Nederland

Lissmac Maschinenbau is bezig met het opzetten van een eigen verkoop- en service-organisatie in Nederland. De machines voor het borstelen, slijpen en ontbramen van vlakke plaatuitslagen van deze Duitse machineproducent zijn jarenlang op de markt gebracht door Bruma Machines, maar dat stopt hiermee.

De overgang naar een eigen Nederlandse organisatie gaat in goed overleg. “Dat is niet een knop die je van de ene op de andere dag indrukt“, zegt Peter de Vrieze, die verantwoordelijk is voor de activiteiten van Lissmac in ons land. “Vooral de klanten die al een machine van ons hebben moeten natuurlijk wel verzekerd zijn van een goede service als ze bij ons aan kloppen. We zijn bezig een eigen service-afdeling op te zetten, maar Bruma heeft toegezegd dat ze ons tot september met service ondersteunen. Dat geldt ook voor de aanvragen die nog lopen.”

Lissmac

In de Eco-line 133 smelten drie technologieën samen: het mechanisch verwijderen van slakken door een soort hamersysteem en het slijpen en borstelen van de kanten zodat deze egaal afgerond zijn voor latere oppervlaktebehandelingsprocessen.

Directe verkoop werkt goed
De Vrieze was aanvankelijk actief bij Bütfering Schleiftechniek, maar toen Lissmac Steelmaster, producent van slijp-, ontbraam- en polijstmachines, overnam van Bütfering, is hij mee verhuisd. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met de verkoop van slijp- en ontbraammachines. Toen hij hoorde dat Bruma na 10 jaar succesvolle samenwerking genoodzaakt was om te stoppen als dealer in Nederland en Lissmac op zoek was naar een nieuwe dealer, heeft hij aan de bel getrokken. “Waarom zouden we de verkoop in Nederland niet zelf gaan doen? We voeren in Duitsland ook een strategie van directe verkoop en dat werkt goed. Dat gaan we hier nu dus ook doen.”
Daarbij krijgt De Vrieze ook een aantal technologieën van Ernst in zijn portefeuille, want deze Duitse branchegenoot is eind vorig jaar overgenomen door Lissmac. Per 1 maart is dat effectief ingegaan.

Peter de Vrieze, Lissmac

Peter de Vrieze is voortaan verantwoordelijk voor de activiteiten van Lissmac in ons land.

Deelname aan TechniShow
Lissmac neemt deel aan de TechniShow. “We hebben de stand die Bruma Machines had gereserveerd over kunnen nemen en zullen ons daar presenteren”, aldus De Vrieze.
Lissmac zal drie machines demonstreren. Dat is allereerst de dubbelzijdige ontbraammachine SBM-L, het meest verkochte model in Nederland. Deze zal worden getoond onder de naam Smart SBM met een aantal nieuwe features voor het automatiseren en integreren van het ontbraamproces, zoals het beladen met een robot en het verlinken van de machine met andere machines en productielijnen en het instellen van de machine met barcodescanners. Verder zijn vele voorbereidingen getroffen om te voldoen aan de uitdagingen van de digitalisering in de industrie, ofwel Industrie 4.0.
Daarnaast toont Lissmac twee nieuwe enkelzijdige modellen van de Eco-line. Een machine is voor het gelijkmatig ontbramen en slijpen van lasergesneden dun plaatwerk vanaf 0,5 mm. Hierbij is het mogelijk om het krasbeeld op de werkstukken richtingloos of juist in een gedefinieerde richting te creëren. De tweede machine is voor dikker staal dat doorgaans afkomstig is van een plasmasnijmachine of vlamsnijder. In dit machineconcept smelten drie technologieën samen: het mechanisch verwijderen van slakken door een soort hamersysteem en het slijpen en borstelen van de kanten zodat deze egaal afgerond zijn voor latere oppervlaktebehandelingsprocessen. Door juist deze technologieën te combineren is het mogelijk efficiënt slak en grote bramen te verwijderen en een egale afronding te verkrijgen. Hierdoor zullen de gereedschapskosten ondanks de agressieve bewerking laag blijven. Deze Eco-line machines zijn nog niet eerder in Nederland gepresenteerd en zijn daarmee een primeur voor de TechniShow.

Lissmac, hal 7, stand C077

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Plaatbewerking

Meer ruimte voor Buvac, probleemoplosser in oppervlaktebewerking

28-09 Gecam is onder andere producent en leverancier van een compleet programma ontbraammachines met werkbreedtes…

Plaatbewerking

Radius 2 mm met nieuwe RotoMaster ontbraammachine van Loewer

14-09 Veel mensen zijn bekend met de SwingGrinder en DiscMaster ontbraammachine van Loewer. Deze werken…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Plaatbewerking

Finish-proces laat zich goed automatiseren

07-09 “Een cobot bij een ontbraammachine is voor velen nog een brug te ver, maar…

Verspanen

Volautomatische oplossing voor slijpen Weldon opspanvlakken

12-07 Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van een nieuwe klant, een internationale marktleider in…

Verspanen

Krebs & Riedel innoveert slijptechnologie al 125 jaar

29-06 Vooral klanten uit de automobiel-, lucht- en ruimtevaart-, machinebouw-, medische technologie en windenergiesector vertrouwen…

Verspanen

KMWE Toolmanagers & KGS Tools vindt gereedschapsontwikkeling in microgeometrie

23-06 “In de microgeometrie kom je echt leuke verrassingen tegen”, vertelt Jorg Michiels, CCO bij…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X