Maakindustrie Expo 2023 maakt eerste programmaonderdelen bekend

De tweede editie van Maakindustrie Expo (MIX) is op woensdag 10 en donderdag 11 mei in Evenementenhal Hardenberg. Organisator Easyfairs maakt nu de eerste details bekend voor deze vakbeurs, zoals de onthulling van meerdere nieuwe deelnemers, de eerste onderdelen van het kennisprogramma en de verschillende experiences.

Koninklijke Metaalunie en Teqnow verzorgen het kennisprogramma met een zestal lezingen over actuele thema’s.

Na de lancering van Maakindustrie Expo in 2022, wil Easyfairs dit jaar de vakbeurs uitbreiden naar 4 hallen met meer dan 100 exposanten. Inmiddels staat de teller al op bijna 70 deelnemers, waaronder nieuwe namen als Zeiss Group, Bystronic Benelux, Stevast Techniek en Apparatenfabriek ARA. Ook meerdere exposanten van vorig jaar zijn er in 2023 weer bij, zoals Masevon, Brunink Technology, PM en IJssel Technologie.

Vooruitzichten positief

“De beurs staat er nu al goed voor en ook de vooruitzichten zijn positief. Als bezoeker vind je in mei exposanten die jou in elke stap van het proces kunnen ondersteunen: van het ontwerpen van een prototype tot het optimaliseren van de productie”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens de beursorganisatie.

Programmaonderdelen

Grondstoffen zijn schaars en bedrijven worden uitgedaagd andere materialen te gebruiken. Daar speelt Maakindustrie Expo op in door een materialententoonstelling van Material District aan de beurs toe te voegen. Verder komt er ook een digitale innovatiehub voor industrieel toepaste Augmented en Virtual Reality naar Maakindustrie Expo. Deze hub stimuleert samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen. Daarnaast vertegenwoordigt Binder 3D samen met een aantal partners een 3D experience. Met verschillende 3D printers laten zij printtechnieken zien. Denk aan printen met harsen en printen met grote modellen.

Easyfairs wil Maakindustrie Expo dit jaar uitbreiden naar 4 hallen met meer dan 100 exposanten.

Easyfairs wil Maakindustrie Expo dit jaar uitbreiden naar 4 hallen met meer dan 100 exposanten.

Kennisprogramma

Plaggenmarsch: “Het is belangrijk om bij te blijven in deze snel veranderende wereld. Er speelt veel op het gebied van flexibeler producten, automatiseren, digitalisering en circulariteit. Ook zijn er uitdagingen als het tekort aan personeel, schaarste aan grondstoffen en de hoge energieprijzen, die maken dat de maakindustrie voor grote veranderingen staat. Kennis opdoen is een must, net als het delen van ervaringen. Daarom is een platform als Maakindustrie Expo waar theorie en praktijk samenkomen van essentieel belang.”

Om dit te realiseren verzorgt Koninklijke Metaalunie en Teqnow het kennisprogramma met een zestal lezingen over actuele thema’s, zoals effectief werkvoorbereiden, de weg naar snel en winstgevend robotiseren en hoe werkt een productconfigurator? Dit jaar is er naast de kennisstudio ook een exposantenstudio waar exposanten een klantcase toelichten. Het kennisprogramma met actuele thema’s is ook via een livestream te volgen.

LinkedIn training

In samenwerking met Koninklijke Metaalunie en Verenigde Maakindustrie Oost organiseert Maakindustrie Expo een LinkedIn training voor de maakindustrie. Daarmee krijgt de eerste editie van deze training een vervolg. Deze was destijds een succes en werd beoordeeld met een 9.2. Social selling expert Jorrit Drieënhuizen van Centraal Beheer geeft praktische tips en nieuwe inzichten om LinkedIn en social selling succesvol toe te passen in de dagelijkse praktijk. Ook deze vervolgtraining is inmiddels volgeboekt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Bedrijf en Economie

Stefan Hutten nieuwe Head of Region Easyfairs Nederland

13-06 Hutten (56) is op 13 juni begonnen aan zijn nieuwe job. Hij is de…

Toeleveren

MIX Noordoost gaat voor frisse wind zorgen

28-02 En inhoud is er meer dan genoeg, zo durven Tim en Thomas op basis…

Toeleveren

Verfrissende MIX

08-12 De wereld van technische events is in de afgelopen 20 jaar enorm veranderd. Destijds…

MetavakNieuws

Alle vertrouwen in een fantastisch goede METAVAK

27-09 Samen met haar collega’s is Carly ruim vijf maanden druk geweest met het voorbereiden…

MetavakNieuws

Trendz zorgt voor vertrouwen in METAVAK

25-08 Na bijna een jaar zonder beurzen, was het liftestyle en wonen-event Trendz Najaar het…

MetavakNieuws

Nieuwe METAVAK-team heeft er zin in

17-05 Het nieuwe beursteam is een mooie mix van twee ervaren krachten en twee frisse…

Transport en Logistiek

Easyfairs lanceert nieuw intralogistiek evenement

01-07 Beursorganisator Easyfairs lanceert in het voorjaar van 2021 haar nieuwe intralogistieke evenement Logistics &…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen