Mauriks Solutions al 40 jaar vernieuwend in hekwerk

Wie aan Carlos Mauriks vraagt waarom Mauriks Solutions al 40 jaar met veel succes actief is in de markt van hekwerk, krijgt een helder antwoord:  “Vernieuwing. Ons bedrijf is vanaf het eerste uur vernieuwend geweest.”

Het in ’s-Hertogenbosch gevestigde handelsbedrijf levert componenten en totaaloplossingen aan verwerkende en installerende bedrijven. Mauriks levert componenten voor industrieel hekwerk en sierhekwerk. Van componenten voor (schuif)poorten, hang- en sluitwerk, ornamenten tot spijlen. Ook voor poortaandrijving en audio-videosystemen heeft Mauriks Solutions oplossingen. Samen met haar relaties biedt het bedrijf een duurzaam eindresultaat aan consumenten, bedrijven, instellingen en overheden in binnen- en buitenland.

Het bedrijf begon op 1 april 1973 in Vught. Daar startten Frans en Elly Mauriks, de ouders van Carlos, hun eigen bedrijf. In 1976 openden zij hun eerste showroom. “Mijn ouders zijn begonnen met de verkoop van onderdelen voor trapleuningen en balustrades”, vertelt Carlos Mauriks. “Deze werden in die dagen met de hand gemaakt door voornamelijk smederijen. Mijn ouders kozen voor een vernieuwende aanpak door die onderdelen in het buitenland te gaan inkopen bij bedrijven die ze machinaal produceerden.  Zij werden importeur voor verschillende fabrikanten en hebben in de loop der jaren een breed leveringsprogramma samengesteld.”

Constante innovatie
In 1996 volgde de verhuizing naar de huidige locatie aan de Australiëlaan op bedrijventerrein ‘de Herven’ in ‘s-Hertogenbosch. In 2003 nam Carlos het stokje over van zijn ouders. “Van hen heb ik geleerd dat je als ondernemer niet kunt en mag stilstaan. Je moet innoveren. De huidige markt vraagt om constante innovatie en dat kan alleen met veel creativiteit en luisteren naar wat de klant vraagt. De klant als uitgangspunt nemen: meedenken, adviseren, kwaliteit en service leveren, snel anticiperen en bereikbaar zijn. Op die manier krijg je het vertrouwen, bouw je een duurzame relatie op en blijven klanten terugkeren. Daar zijn wij dan ook bijzonder trots op.”

Totaaloplossingen
De meeste recente verandering is van 2011, toen de naam Mauriks Group werd veranderd in Mauriks Solutions. Met deze nieuwe naam en bijpassende huisstijl bundelt Mauriks haar krachten. “Mauriks Solutions is een naam die de lading dekt, namelijk het bieden van totaaloplossingen”, aldus Carlos Mauriks. “Oplossingen voor klant, architect en consument.”
Vaak bedenkt en ontwikkelt Mauriks die oplossingen samen met haar leveranciers. “We luisteren goed naar de wensen van de markt en vertalen die in iets nieuws of in de doorontwikkeling van producten.  Audio-videosystemen moeten bijvoorbeeld makkelijk te installeren en makkelijk in het gebruik zijn. Daarin is heel veel vooruitgang geboekt. Bij onze medewerkers zit veel kennis. We zijn weliswaar een echte handelsfirma, maar geen dozenschuivers. We leveren toegevoegde waarde door onze kennis van producten en de toepassing daarvan over te dragen aan onze klanten.  De trainingen die we verzorgen zijn wat dat betreft heel belangrijk.”

Ludieke acties
Mauriks Solutions kijkt terug op 40 succesvolle jaren. In dit jubileumjaar trakteert het bedrijf al haar relaties op verschillende ludieke acties. “Want wie jarig is trakteert. We willen dit jubileum vieren met en voor onze klanten en doen dat met veel klantaanbiedingen.”
Hoe onstuimig deze tijd ook is, de toekomst ziet Mauriks Solutions met vertrouwen tegemoet. De huidige omstandigheden vragen om een dynamische en flexibele organisatie, iets waar de laatste jaren hard aan is gewerkt. Mauriks Solutions blijft streven naar continuïteit in kwaliteit in ieder opzicht van haar organisatie en de samenwerking met haar relaties is en blijft een rode draad door de organisatie.
Carlos Mauriks sluit af: “Op naar de volgende 40 jaar. Bent u in de buurt, dan bent u zoals altijd van harte welkom. En als u laat weten dat u komt, zorgen wij dat de Bossche bollen klaar staan.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Heras neemt Deense hekwerk- en beveiligingsspecialist over

14-12 De Heras groep heeft de Deense perimeter protection specialist SER Hegn overgenomen. Heras is…

Personeel en Opleiding

Veilig werken bij Heras

29-07 Heras, totaalleverancier in perimeter protection, is er met uiteenlopende maatregelen in geslaagd om de…

Bedrijf en Economie

Blijven groeien is altijd het doel van 25-jarig Geran

10-10 In september bestond Geran 25 jaar. Ter ere van dit jubileum organiseerde de specialist…

Werkplaatstechniek

Geluidsisolerend hekwerk

11-05 Heras breidt haar assortiment uit met een geluidsisolerend en -absorberend hekwerk. Deze Noise reducer…

Toeleveren

Nieuw hoofdkantoor maakt transformatie Heras zichtbaar

22-02 Heras heeft haar grondig verbouwde hoofdkantoor in Oirschot heropend. Tijdens de renovatie is het…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?