Mobiele lasdampafzuiger met hoge filtercapaciteit

0

De nieuwe SmartFil van de Duitse fabrikant Kemper is een mobiele lasdampafzuiger voor regelmatig gebruik. De producent benadrukt vooral  de grote filteroppervlakte, wat gunstig is voor de levensduur van het filter. Met de mogelijkheid om een nog groter vervangingsfilter te plaatsen en aanvullende opties kan de lasser de lasdampafzuiger volledig naar zijn wensen aanpassen. Voor het eerst in zijn klasse uitgevoerd met een rond filterelement, heeft Kemper tevens het design geoptimaliseerd en aantrekkelijker gemaakt door een rond uiterlijk te creëren.

Voor de verschillende laswerkzaamheden beschikt Kemper altijd over een passende lasdampafzuiger. Welke het beste geschikt is hangt af van de gebruiksduur en de hoeveelheid lasrook die wordt geproduceerd. “Met onze SmartFil bieden wij een lasdampafzuiger aan voor de meest uiteenlopende laswerkzaamheden – en tegen de beste prijs-prestatieverhouding”, benadrukt CEO Björn Kemper.

Standtijd filter

Deze nieuwe lasdampafzuiger is leverbaar tegen een prijsniveau vergelijkbaar met andere industriële lasdampafzuigers, maar beschikt veruit over het grootste filter. Met 25 vierkante meter filteroppervlakte is dit filter in sommige gevallen twee keer zo groot als bij vergelijkbare modellen. Dit betekent dat de lasser met de basisversie van de SmartFil een langere standtijd bereikt in vergelijking met conventionele modellen.

Indien gewenst kan de lasser bovendien de SmartFil naderhand upgraden met optionele extra’s. Voor het vervangingsfilter kan de lasser kiezen tussen het standaardfilter van 25 vierkante meter of een vervangingsfilter met een filteroppervlakte van zelfs 42 vierkante meter. De standtijd wordt dan nogmaals langer. Daarnaast kan de SmartFil optioneel worden uitgerust met een automatisch start-stop automaat en LED-verlichting in de afzuigkap.

Bij de SmartFil zit een afzuigarm met een diameter van 150 mm, tegen het einde van dit jaar beschikt Kemper over een compleet nieuwe afzuigarm met een diameter van 180 mm voorzien van een nieuwe afzuigkap. De SmartFil is geschikt voor beide afzuigarmen. Kemperbeats, een Bluetooth-luidspreker in de afzuigkap om eigen muziek af te spelen, LED-verlichting in de afzuigkap en een geïntegreerde volumestroombewaking maken het lassen nog veiliger en efficiënter.

Rond in plaats van vierkant

Met de SmartFil vernieuwt Kemper ook op het gebied van design. Zoals bij veel vergelijkbare modellen is de lasdampafzuiger niet meer vierkant maar rond. Dit is mogelijk omdat een rond filter is geïntegreerd. Als onderdeel van de behuizing kan de lasser dit SafeChangeFilter eenvoudig vervangen. SafeChangeFilter betekent niet alleen een gemakkelijke maar ook een contaminatievrije filterwisseling. Dankzij de compacte bouwvorm, de goede mobiliteit en de 360 graden draaibare afzuigarm kan de lasdampafzuiger flexibel worden ingezet bij wisselende werkplekken. De lasser kan kiezen uit een afzuigarm in slang- óf buisuitvoering in de lengtes 2, 3 óf 4 meter. De SmartFil reinigt meer dan 99,5 procent van de alveolaire stofdeeltjes.