Nieuwe eigenaar voor Hegin en Hegin Metalfinishing

Serieondernemer en investeerder Marcel Muller heeft met zijn bedrijf BESQ Group de activiteiten van Hegin en Hegin Metalfinishing in Heerde overgenomen. Hegin is een metaaloppervlaktebewerkingsbedrijf en blijft gevestigd in Heerde.

Hegin is specialist in zes activiteiten: chemisch vernikkelen, RVS-bewerkingen, anodiseren, galvaniseren, conversiebewerkingen en cleanroombewerkingen.

Hegin stond al sinds 1984 onder leiding van Kees Hoogink, die daar als bedrijfsleider is begonnen en in 1998 de aandelen van de vennootschappen heeft verkregen. Na de brand in 2014 is er bij de wederopbouw gekozen voor specifiekere activiteiten in de metaaloppervlaktebewerkingen, waarmee Hoogink de hoogste kwaliteit en efficiency, en daarmee de toekomst van de onderneming heeft kunnen waarborgen.

Mooie toekomst

De onderneming is gespecialiseerd in een zestal activiteiten: chemisch vernikkelen, RVS-bewerkingen, anodiseren, galvaniseren, conversiebewerkingen en cleanroombewerkingen. Kees Hoogink: “In mijn ogen is deze overname een perfecte opmaat naar verdere professionalisering van het bedrijf door nieuw management, na de snelle groei van de afgelopen jaren. Tegelijkertijd betekent het ook vooral een borging van de toekomst van het bedrijf, zodat werknemers en opdrachtgevers daar duidelijkheid over hebben. Het is vooral deze zekerheid, die mij heeft doen besluiten om te kiezen voor Marcel Muller. Ik heb alle vertrouwen in hem. Hiermee gaat Hegin Metalfinishing een mooie toekomst tegemoet en kan het bedrijf meegroeien met onze opdrachtgevers.”

Meer overnames

Marcel Muller heeft na een carrière als zakenbankier bij ABN AMRO in 2013 Aquative overgenomen. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een mooie groei laten zien en sneller dan gedacht werd hij benaderd voor een mogelijke verkoop. Deze deal is medio 2020 gesloten, waarna op zoek ging naar een nieuw bedrijf in de technische sector, waar de kennis en ervaring van de ambitieuze ondernemer tot hun recht zouden komen. In zijn carrière heeft Marcel Muller altijd een ondernemende en commerciële geest gehad, zowel in loondienst, als binnen zijn eigen onderneming. De ervaren ondernemer wil nu zijn commerciële en managementkwaliteiten inzetten bij het bedrijf in Heerde.

BESQ Group richt zich op overnames van productie- en handelsbedrijven in Nederland en verwacht de komende jaren meer overnames te gaan doen en een specialistische groep van ondernemingen te vormen. Marcel Muller: “Hegin MetalFinishing is een solide bedrijf met goed gekwalificeerde en ervaren medewerkers. Onze opdrachtgevers komen uit uiteenlopende branches en stellen steeds hogere eisen aan de geleverde toepassingen. We zullen ons de komende tijd richten op het stroomlijnen van processen, zodat we mee kunnen blijven groeien met onze opdrachtgevers.”

Muller werd tijdens het overnametraject begeleid door M&A-adviseur Marktlink Fusies & Overnames.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

BBK verder onder vleugels BESQ Group

06-02 BBK (Bouwsma Biedt Kwaliteit) ontwerpt en produceert al meer dan zestig jaar postkasten, pakketkasten…

Bedrijf en Economie

Investeerder stapt in luchtfiltratiespecialist BMAir

16-01 Investeringsmaatschappij Intersaction heeft een meerderheidsbelang verworven in BMAir en verstrekt zo kapitaal voor de…

Bedrijf en Economie

Kinkelder neemt belang in Odemar

17-12 Plaatbewerker Kinkelder Metal Solutions in Zevenaar gaat een intensieve samenwerking aan met machinefabriek Odemar…

Bedrijf en Economie

Nieuwe eigenaar Intech Bergharen

05-12 Ondernemer Franc van den Berg heeft Intech Installatieburo in Bergharen overgenomen. Voormalig Intech grootaandeelhouder…

Bedrijf en Economie

Verkoopbereidheid ondernemers in twee jaar gehalveerd

21-11 Het percentage ondernemers dat bereid is het bedrijf binnen nu en twee jaar te…

Bedrijf en Economie

Nieuwe investeerder voor EMD Tooling

12-06 Vado Beheer heeft een meerderheidsbelang genomen in EMD Tooling in Oostrum, dat hoogwaardige industriële…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV