Nieuwe generatie ProtoTRAK besturing op XYZ bewerkingsmachines

Het ProtoTRAK-besturingssysteem van XYZ heeft zich van meet af aan bewezen als een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem voor programmering, waardoor gebruikers, van beginnende tot ervaren programmeurs, in staat zijn om snel complexe onderdelen te maken. XYZ introduceert nu een nieuwe generatie ProtoTRAK-systemen: de RX. Dit systeem heeft alle functies behouden die het besturingssysteem populair maakten bij meer dan 1000 klanten. Het is uitgebreid met een groot aantal nieuwe functies en voordelen.

Centraal in de nieuwe ProtoTRAK besturing staat het 15,6″ touchscreen dat alle voordelen van ProtoTRAK binnen handbereik van de gebruikers brengt. Naast het touchscreen blijft de functionaliteit van de nieuwe ProtoTRAK gelijk, waardoor de overstap voor nieuwe en bestaande gebruikers eenvoudig is.

Extra programmeerhulp
Een belangrijke nieuwe functie is onder andere Enhanced ProtoTRAK Assistance (EPA). Dit is een extra programmeerhulp die directe toegang biedt tot uitgebreide hulp op het scherm voor gebruikers op elk punt in de programmeer/bedieningsprocedure. Dit kan in de vorm van stapsgewijze instructies om gebruikers door elementen zoals snijparameters of een reeks video tutorials te leiden, die allemaal toegankelijk zijn als onderdeel van het uitklapmenu.

CAD-capaciteit
De eveneens nieuwe functie Auto Geometry Engine (AGE) is in feite een CAD-capaciteit binnen de besturing die gebruikers in staat stelt problemen op te lossen wanneer gegevens ontbreken in tekeningen door tijdens het programmeren automatisch de ontbrekende afmetingen te berekenen. Met de nieuwe functie ‘Tap to Guess’ biedt AGE in het touchscreen nieuwe mogelijkheden. Met het getoonde onderdeel op het scherm, tik je eenvoudigweg op het scherm waar het snijpunt of raakpunt onbekend is, de AGE-software berekent vervolgens de maatgegevens.

Met het ProtoTRAK-besturingssysteem van XYZ zijn gebruikers, van beginnende tot ervaren programmeurs, in staat zijn om snel complexe onderdelen te maken.

Adaptive Toolpath
Met de functie Adaptive Toolpath kunnen de cyclustijden bij complexe freescycli drastisch worden verkort. Dit is een functie die vaker voorkomt bij high-end CAD/CAM-systemen. De visualisatie functie loopt nu naast de programmering voor programmaverificatie en het live bijwerken van programmataken, het toont ook een conventioneel gereedschapspad en geeft de gebruiker geschatte cyclustijden om ervoor te zorgen dat de meest efficiënte methode is gekozen. Voor de ultieme programmacontrole kan een betrouwbaar 3D weergegeven beeld worden getoond met behulp van de verificatie functie.

DXF-converter
Optioneel is de DXF-converter. Hiermee is het importeren van een DXF-bestand volledig gestroomlijnd, waardoor er geen aanvullende software nodig is en er geen muis hoeft te worden aangesloten. Het biedt daarnaast ook de mogelijkheid om DXF en handmatig programmeren te combineren tijdens het genereren van programma’s, waardoor de gebruiker totale flexibiliteit krijgt. De XYZ machines zijn exclusief voor Nederland te koop bij Huvema.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Heidenhain brengt besturingsgemak

17-08 De TNC7 freesbesturing biedt gebruikers op de werkvloer nieuwe mogelijkheden. Naast de eenvoudige en…

Automatisering

MetaalNieuws thema/special Robots & Cobots

14-03 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Featured

In de maakindustrie kent 62 procent Smart Industry

19-08 De naamsbekendheid van Smart Industry is gegroeid. Van de ondernemers in de maakindustrie heeft…

Verspanen

Huvema biedt alles voor de werkplaats

21-02 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Huvema is gespecialiseerd in de verkoop van…

Automatisering

Machinebouwer wil spraakgestuurde machines en apparaten

12-02 Besturingenfabrikant E.D.&A. ziet de vraag naar spraakgestuurde bediening stijgen bij machine- en apparatenbouwers. Vooral…

Automatisering

Een op drie organisaties maakindustrie heeft achterstand in digitalisering

12-02 Een percentage van 31 procent van de bedrijven in de maakindustrie loopt volgens haar…

Automatisering

Meer robots voor gevaarlijke en terugkerende taken

12-02 De toenemende automatisering van de werkplek zal ook in 2020 een belangrijke trend blijven.…

Automatisering

Entertainment centraal bij Kuka op TechniShow

11-02 Specialist op het gebied van robotica Kuka presenteert tijdens de TechniShow de Kuka Coaster,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X