NTS breidt fors uit in Azië

De NTS-Group in Eindhoven neemt twee bedrijven in Singapore en Suzhou (China) over van de Aziatische groep HFB. Beide bedrijven gaan als een 100% dochter verder onder de naam NTS Components Singapore respectievelijk NTS Components Suzhou.

De overgenomen bedrijven zijn toeleveranciers van precisieplaatwerk aan internationale machinebouwers in de hightech industrie. Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group: “De combinatie van ontwikkeling en assemblage van opto-mechatronische systemen, inclusief het in eigen beheer maken van kritische componenten hiervoor, is in Europa zeer succesvol gebleken. Door de overname van deze bedrijven in Azië kunnen we dit totaalpakket – net zoals in Europa – nu ook aan klanten met vestigingen in Azië aanbieden.”

Oprichting mechatronisch assemblagebedrijf
Daarom zal de NTS-Group naast deze overnames ook een mechatronisch assemblagebedrijf in Singapore oprichten, NTS Mechatronics Singapore. Dit bedrijf gaat de engineering en assemblage van modules en systemen in de regio realiseren en zal nauw samenwerken met het bovengenoemde maakbedrijf in Singapore.
De markten die beide Aziatische bedrijven momenteel bedienen sluiten goed aan bij de internationale markten waarop NTS zich richt: healthcare, semiconductor, analytical equipment, digital printing en solar. De overgenomen bedrijven in Singapore en Suzhou hebben veel ervaring in het fabriceren en lakken van nauwkeurige frames en covers. Bovendien is het bedrijf in Singapore gespecialiseerd in het nabewerken van grote frames en beschikt zij over een flinke dosis kennis en ervaring op het gebied van co-designing en assemblage van mechanische modules. Deze overnames betekenen een belangrijke stap in de strategie van de NTS-Group om haar leidende positie als system supplier internationaal verder uit te bouwen.

Extra werk voor Europese bedrijven
De overgenomen ondernemingen hebben ieder ruim 100 medewerkers in dienst. Samen met de opstart van de assemblagefabriek in Singapore stijgt het totale personeelsbestand van de NTS-Group hiermee naar meer dan 1000 medewerkers. Het management van beide bedrijven gaat mee over naar NTS en wordt versterkt met Europese specialisten vanuit de huidige NTS organisatie.
Marc Hendrikse: “Met de uitbreiding van onze activiteiten voor de klanten die in Azië gevestigd zijn, verwachten we ook kansen op extra werk voor onze Europese bedrijven, met name op het gebied van engineering en prototyping. We zien dat grote, internationaal werkende machinebouwers steeds vaker toeleverpartners zoeken die eenzelfde cluster aan werkzaamheden op verschillende continenten kunnen aanbieden en uitvoeren. Tegelijkertijd neemt de vraag naar service bij Aziatische klanten toe. Dan is het prettig wanneer er een hoogwaardig lokaal NTS-bedrijf in de buurt zit.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Wisseling van de wacht bij Variass

10-01 Al zijn kennis en ervaring blijft beschikbaar, want hij zal een actieve rol gaan…

Personeel en Opleiding

Industrie staat te springen om breed inzetbare mechatronisch ingenieurs

11-05 Mechatronica is onmisbaar voor de industrie. Het komt overal terug. Denk aan robots, productielijnen…

Toeleveren

Productiesysteemintegrator Tegema in Finse handen

14-09 Tegema is overgenomen door het beursgenoteerde Finse Etteplan. Bij Tegema werken 100 experts in…

Toeleveren

Systeemarchitect VDL eerste fellow aan Universiteit Twente

17-07 Jaap Brand (41), systeemarchitect bij VDL ETG Technology & Development in Almelo, is aangesteld…

Automatisering

MTA opent productielocatie in India

20-05 Ter uitbreiding van de (flexibele) productiecapaciteit richt MTA uit Helmond een vestiging in India…

Personeel

Oostelijke hightech samenwerking naar hoger niveau

18-12 Onder de naam T-Valley krijgt Mechatronica Valley Twente nieuw leven ingeblazen met een bredere…

Personeel

STODT opent tweede opleidingscentrum in Best

07-08 STODT Toekomsttechniek, aanbieder van technische opleidingen voor de maakindustrie, heeft in het Noord-Brabantse Best…

Personeel

Gouden handjes op een hoger niveau

03-09 De nieuwe HBO-module Mechatronica van opleidingsinstelling STODT Toekomsttechniek in Hengelo is medio juli afgesloten…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV