Okuma focust op multitasking

Met de Multus U3000, U4000 en B550 borduurt Okuma voort op haar ‘multitasking’ concept. Laatstgenoemde machine overbrugt qua werkbereik de leemte tussen de eerder uitgebrachte B400 en B750. Met de Multus U3000 en U4000 ziet een nieuwe serie ‘multitaskers’ het licht.

Met als basis een solide orthogonaal vlakbed beschikken ze over een grote Y-as verplaatsing, een tweede revolver (optie), hogere vermogens voor de aangedreven freesgereedschappen en het nieuwe besturingsconcept met vergroot beeldscherm en ergonomisch bedieningspaneel.

Verticale bewerkingscentra
Als primeur voert Okuma de verticale bewerkingscentra voor nauwkeurige en efficiënte 5-assige productie MU-5000V en MU6300V in Hannover ten tonele. De machines kunnen voor werkstukbelading aan de achterzijde van portaalladers of robots worden voorzien. De direct aangedreven C-as (15 kW, tot 700 min-1) leent zich ook voor het draaien van opgespannen werkstukken. De machines zijn gebouwd op basis van het bekende Thermo Friendly Concept (TFC), de thermische stabiliteit die de precisie van  de bewerkingen binnen nauwe grenzen garandeert, ondanks de normale warmte-ontwikkeling van het proces en temperatuurschommelingen in  de omgeving. Als optie kunnen de bewerkingscentra worden voorzien van het 5-assige Auto-Tuning systeem en Machining-Navy, een systeem dat de precisie verhoogt door automatisch meten en compenseren van positieafwijkingen in de zwenk- en draaiassen en automatische bepaling van de optimale snijsnelheidsbereiken. Eveneens optioneel is het botsingsbeschermingssysteem CAS.

De rest van de stand wordt ingenomen door een dwarsdoorsnede uit het programma frees-, draai- en slijpmachines, waarbij flexibiliteit, kwaliteit en economie de gemeenschappelijke kenmerken vormen. In de toekomst, zo laat Okuma weten, zullen de machines in een uniform design worden uitgevoerd en zullen alle machines met de bestaande, besturing OSP-P300 worden uitgevoerd. Deze besturing ondersteunt de operator met tal van functies voor het snel en bedrijfszeker genereren van NC-programma’s. Het aantal noodzakelijke druktoetsen zal tot bijna de helft van het oorspronkelijke aantal worden teruggebracht. De functie ‘Easy Operation’ analyseert automatisch de bewerkingsstrategie voor de programmeur en zorgt voor het meest efficiënte NC-programma. Het invoeren van de benodigde gereedschappen wordt met de functie ‘Advanced One-Touch IGF’ vereenvoudigd en versneld.
Op de Okuma-stand zal een team van medewerkers van importeur Gelderblom aanwezig zijn om klanten uit Nederland en België van dienst te zijn.

Okuma
Hal 27, stand C30

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Emo

Twee primeurs bij Behringer

11-09 De Duitse zaagmachinefabrikant Behringer komt met twee primeurs naar de EMO: de volledig nieuw…

Emo

Krachtige freeskoppen

11-09 Union Werkzeugmaschinen, dat sinds 1 augustus wordt vertegenwoordigd door Gelderblom Machines, presenteert nieuw ontwikkelde…

Emo

EMO biedt alles voor metaalbewerking

09-09 Van 16 t/m 21 september is het weer tijd voor de EMO Hannover. Tijdens…

Emo

Baykal plasmasnijmachine bevalt Van Dijk Ruijgrok

09-09 Machinehandel Overmars vertegenwoordigt al jaren Baykal. Tot dusverre werden vooral veel kantbanken en scharen…

Emo

DMG Mori Seiki introduceert 15 nieuwe machines

08-09 DMG Mori Seiki presenteert in een stand van ruim 10.000 vierkante meter niet minder…

Emo

Bahco toont vernieuwde 3853 TOP Fabricator

08-09 Bahco, producent van bandzagen voor het zagen van metaal/staal en moeilijk verspaanbare legeringen, toont…

Emo

Weiss presenteert CNC-bewerkingscentrum

08-09 De Chinese machinebouwer Weiss, in Europa vertegenwoordigd door Rogi Trading Holland uit Mierlo, zal…

Emo

Op ontdekkingsreis bij Sandvik Coromant

08-09 Snijgereedschappenproducent Sandvik Coromant komt op de EMO met een ware ontdekkingsreis en lanceert onder…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?