Ontzorging in torquegereedschappen

0
15

Dag in, dag uit wordt in uiteenlopende branches gewerkt met torquegereedschappen van zeer uiteenlopende groottes. Koop- of huurgereedschappen die het veelal zwaar te verduren krijgen en dus regelmatig onderhouden moeten worden.

Met name het extern laten uitvoeren van onderhoud aan dit soort gereedschappen is voor veel bedrijven een ‘ongrijpbare kostenpost’, temeer omdat in geen geval concessies mogen worden gedaan aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten. Zeker niet in de wereld van offshore en energie. AnMa Tech speelt hier op in. Het presenteerde tijdens de vakbeurs Offshore & Energy een transparant en betaalbaar ‘ontzorgingsconcept’.

TorsionX
Niet alleen kan elke organisatie met een dergelijk pakket besparen op onderhoudskosten voor torquegereedschappen, ook is de rekening voortaan transparanter en dat terwijl geen concessies hoeven te worden gedaan aan kwaliteit en betrouwbaarheid. AnMa Tech is immers exclusief Europees distributeur van TorsionX. Zo verkoopt AnMa Tech een compleet productenpakket TorsionX hydraulische torque-gereedschappen (lees: duurzame sleutels zonder slijtagedelen) via een uitgebreid Europees agentennetwerk, en verder beschikt het over een omvangrijke verhuurvoorraad gereedschappen voor het (de-)monteren van boutverbindingen.

Het TorsionX-pakket bestaat uit twee series: de MAXDVR-serie en de HEXPRO-serie. Ondanks het feit dat de modellen uit de eerstgenoemde serie speciaal zijn ontwikkeld voor het uitvoeren van de zwaarste boltingactiviteiten, zijn ze compact vormgegeven en vervaardigd van een combinatie van een aluminium-legering met hogesterktestaal waardoor ze relatief licht zijn. In totaal bestaat deze serie uit zes verschillende modellen. Afhankelijk van het gekozen model kunnen de krachten variëren van 86 tot 23.729 Nm. De tweede serie van TorsionX is de HEXPRO-serie. De momentsleutels uit deze serie worden geleverd in vijf uitvoeringen. De krachten van deze laatstgenoemde serie lopen van 220 tot maar liefst 41.000 Nm.