Plaatbewerker Dumaco neemt Blokland Metaalbewerking over

Met de overname van Blokland Metaalbewerking verstevigt Dumaco haar positie in de markt als plaatbewerker. Daarnaast vergroot het bedrijf met zes vestigingen verdeeld over Nederland haar expertise en capaciteit op het gebied van verspaning.

Dumaco is specialist op het gebied van plaatbewerking. Het bedrijf met zes productielocaties maakt onderdelen, samengestelde producten, sub-assemblies en complete installaties. Elk van de zes locaties heeft een eigen specialisme en beschikt over een modern machinepark. Met een totaal van 204 machines en zo’n 600 medewerkers verdeeld over Nederland, heeft Dumaco een groot bereik in Nederland. Met de komst van twee nieuwe machines in Kampen, wil de plaatbewerkingsspecialist de klanten in het noorden van het land nog beter bedienen.

Uitbreiden expertise verspaning
Blokland Metaalbewerking bestaat al meer dan 50 jaar en werkt vanuit twee moderne productielocaties in Hardinxveld-Giessendam aan ferro en non-ferro halffabricaten. Het bedrijf is one-stop-shop specialist en beschikt over een modern machinepark dat begin dit jaar is uitgebreid met een Trumpf Trumatic 7000. Daarnaast had Blokland Metaalbewerking de primeur van de eerste TruLaser Center 7030 in Nederland. Ook wordt deze maand de Hedelius Acura 65EL geleverd. “Blokland Metaalbewerking is een mooi bedrijf met een perfecte reputatie in de markt”, zegt Tom Sanders, CEO van Dumaco. “De plaatwerk productiemogelijkheden sluiten aan op de al aanwezige capaciteit van Dumaco en wij verstevigen daarmee onze positie als de marktleider op het gebied van plaatbewerking. Door de enorme expertise van Blokland Metaalbewerking op het gebied van verspanen, maken we daarnaast ook ons one-stop-shop aanbod compleet, onze klanten hebben nu één aanspreekpunt voor alle bewerkingen en wij kunnen nog verder in de keten van onze opdrachtgevers integreren.”

Hoger niveau tillen
De huidige directie van Blokland Metaalbewerking wil graag snel de volgende stap zetten. Zij kijken ernaar uit om samen te gaan werken met de andere Dumaco vestigingen. “Huidige Dumaco klanten gaan profiteren van een completer aanbod aan bewerkingen waardoor we in staat zijn de dienstverlening van de gehele Dumaco groep naar een hoger niveau te tillen,” zegt Edwin Voermans directeur Blokland Metaalbewerking. “Het succes van onze afnemers wordt voor een deel bepaald door hun toeleveranciers. Als toeleverancier moet je daarom blijven investeren in aanvullende bewerkingen maar vooral in continuïteit en leveringsbetrouwbaarheid”, stelt Guido Schumacher, Executive Vice President van Dumaco. “Deze overname zorgt voor een nog verdere spreiding van risico’s, zowel op het gebied van resources als machines en we breiden daarnaast onze dekking in het zuidwesten van Nederland verder uit.” Ook Jan-Willem Blokland is trots dat hij Blokland Metaalbewerking heeft kunnen verkopen aan de Dumaco groep: “Ik heb de afgelopen decennia Blokland Metaalbewerking uit kunnen bouwen tot waar het nu staat, ik ben ervan overtuigd dat voor de volgende fase de groepsgedachte van Dumaco en de onderlinge samenwerking van gerenommeerde plaatbewerkers binnen die groep essentieel is voor de lange termijn continuïteit van Blokland Metaalbewerking. Ik ben ontzettend trots dat Blokland Metaalbewerking nu onderdeel is van Dumaco.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Trumpf versterkt AM-divisie

24-11 Trumpf had deze stap vorig jaar al aangekondigd. Tot dusverre heeft het bedrijf 55…

Verspanen

Promas legt focus op machines en automatisering

17-11 Wat direct de aandacht trok tijdens het open huis, waren de Acura 50 en…

Plaatbewerking

Trumpf EdgeLine Bevel snijdt laskanten en verzinkingen

08-11 De technologie is compatibel met standaard Trumpf-lasersnijmachines en stelt gebruikers in staat om laskanten…

Verspanen

Nieuwe drie-asser geeft Pi Metal Parts meer capaciteit en nauwkeurigheid

02-11 Pi Metal Parts ervaart dat de vraag naar nauwkeurig werk toeneemt. Om die vraag…

Plaatbewerking

Trumpf verlaagt drempel voor laserlassen

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerksector vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, dat zowel veel…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Plaatbewerking

Komst van nieuwe pons-/lasermachine is opmaat voor automatiseringsslag bij DMI

21-10 Operationeel directeur Aard Slagman weet zeker dat de nieuwe machine een groot succes wordt.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X