Primeur SafanDarley met HD gereedschaphouder Wila

Staalservice Lelystad  kan binnenkort stukken van 1 meter Domex hoge sterkte staal buigen zonder angst de gereedschaphouder te vernielen. Het plaatbewerkingsbedrijf investeert namelijk in een SafanDarley kantpers, die is uitgerust met een New Standard ‘HD’ Heavy Duty gereedschaphouder van Wila.

Deze kantpers (500 ton, 3 meter lang) is de eerste in Nederland die is uitgerust met een HD gereedschaphouder. Deze geeft de mogelijkheid om de klemming met 800 ton per meter te belasten. Dat was de  voornaamste reden voor Staalservice Lelystad om hiervoor te kiezen.
Wila in Lochem, producent en leverancier van gereedschap en accessoires voor kantpers bouwers en gebruikers, heeft de New Standard ‘HD’ Heavy Duty gereedschaphouder afgelopen najaar geïntroduceerd op de internationale vakbeurs voor plaatbewerking Euroblech in Hannover.
Wila investeert continu in de nieuwste buigtechnologie met als doel de productiviteit van kantbanken naar steeds grotere hoogten te tillen. De introductie van het New Standard systeem, waarbij de gereedschappen verticaal gewisseld worden, betekende een aantal jaren geleden een grote sprong voorwaarts in productiviteit. Met de Safety-Click die in het bovengereedschap is aangebracht kan het bovengereedschap eenvoudig verticaal in de gereedschaphouder worden geklikt en vervolgens mechanisch of hydraulisch worden gepositioneerd en gefixeerd. Deze manier van wisselen heeft ook de weg vrijgemaakt voor het automatisch wisselen van gereedschap, wat steeds meer wordt toegepast.

E2M ‘Easy to Move’
Tijdens de ontwikkeling van de lijn New Standard ‘HD’ Heavy Duty gereedschaphouders, welke maar liefst een druk aankan van 800 ton per meter, bleek dat voor de zwaardere gereedschappen het verticaal wisselen geen optie is. Om dezelfde productiviteit te halen met het horizontaal wisselen van de zwaardere gereedschappen is het E2M ‘Easy to Move’ concept ontwikkeld. Hierbij zijn zowel de boven- als ondergereedschappen voorzien van een lagersysteem. De gereedschappen zijn eenvoudig door de klemming te verplaatsen. De grootste productiviteitsverbetering is mogelijk in combinatie met een Press Brake Productivity ToolStation waarbij een groot aantal gereedschappen beschikbaar is direct naast de kantpers. Zie hiervoor de demonstratievideo op youtube.com/wilavideos.

Gereedschap opname
De nieuwe Heavy Duty gereedschaphouders zijn niet alleen ideaal voor HD gereedschappen. Ze zijn namelijk ook toepasbaar met de bestaande New Standard Premium en Pro gereedschappen, doordat de opname gelijk is gebleven. Gebruikers krijgen hiermee een gereedschapsysteem tot hun beschikking waarmee zij platen van 0,5 tot 20+ mm kunnen buigen. Dat heeft een gunstig effect op zowel de flexibiliteit als de productiviteit van een kantbank.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Nieuwe kantpers Trumpf voor XXL-onderdelen

08-03 Met een inbouwhoogte van 880 mm en een slag van 700 mm kunnen medewerkers…

Plaatbewerking

INNO-Metaal maakt buigcapaciteit toekomstbestending

18-12 INNO-Metaal maakt plaatwerk-, las- en laserlasproducten voor de medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en elektrotechnische…

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

Verspanen

Gereedschaphouder BIG Capto C4 geeft rust in de verspaning bij Heemskerk Fijnmechanica

28-09 Verspaners willen bij hun investeringen in dure bewerkingscentra en snijgereedschappen de gereedschaphouders nog wel…

Plaatbewerking

Flexibele buigoplossingen

16-12 Amada toonde op de Blechexpo diverse buigtechnieken, allemaal met de zelfde leidende gedachte: flexibiliteit.…

Plaatbewerking

Zuinig met energie

13-12 SafanDarley demonstreerde op de Blechexpo een nieuw model hybride kantpers, de H-Brake Hybrid+ 230T…

Plaatbewerking

Slim beheer kantpersgereedschap

05-11 Blechexpo-bezoekers kunnen op de stand van kantgereedschappenproducent Wila meer te weten komen over het…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV