Rebel One van Cibo: the next generation unitized

0

Designtafels, stoelen, gasfornuizen, potten en pannen, bestek, fietsen, verlichting…In de handel vindt men tal van prachtig afgewerkte RVS producten. Maar deze perfecte afwerking is geen sinecure voor de producenten. Het bepaalt de look en feel van het afgewerkte product en dus ook de prijs die de consument ervoor wil betalen.

Een mooie finish bereiken met klassieke schuurmaterialen is moeilijk. Het vereist vaak een jarenlange ervaring van de gebruiker, wil deze een kwalitatief hoogstaand eindresultaat behalen. In bedrijven is een duidelijke trend waar te nemen naar meer flexibiliteit in de arbeid. Werknemers veranderen vaker van werkgever en/of van job binnen het eigen bedrijf. Verder worden medewerkers ook vaker ingezet voor meerdere taken. Dat maakt dat operators zich steeds minder kunnen bekwamen in de finesses van de afwerking. Steeds minder geoefende gebruikers maken dat er behoefte  ontstaat aan gebruiksvriendelijke en vergevingsgezinde schuurmaterialen.

Unitized biedt een oplossing
Unitized komt tegemoet aan deze behoefte. Het onderscheidt zich van traditionele schuurmaterialen door een redelijke agressiviteit te combineren met een uitstekende finish. Het neemt dus zowel het voorslijpen als de afwerking voor zijn rekening. Het materiaal stelt de operator in staat om met minder verschillende producten en daardoor in minder stappen een zelfde of dikwijls beter resultaat te verkrijgen. Bovendien kunnen ook ongeoefende gebruikers snel mooie resultaten behalen met unitized schuurproducten.

Rebel One unitized
Met de Rebel One lijn biedt Cibo het meest complete unitized gamma in de markt. Naast haar bestaande gamma heeft Cibo de reeks aangevuld met nog twee nieuwe lijnen: de M-lijn en de F-lijn. De M-lijn benadert de bestaande S-lijn van Cibo, maar dan in een iets agressievere variant. De F-lijn, met haar lage densiteit een extreem hoge controle, blinkt uit in het verwijderen van lasverkleuringen, lakken en coatings.

Naar aanleiding van de lancering van deze twee nieuwe unitized lijnen, heeft Cibo het volledige unitized gamma in een nieuw jasje gestoken. Alle Cibo unitized producten vallen voortaan onder het merk Rebel One. Daarbij wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende lijnen en specifieke toepassingen. De keuze van de klant wordt dus vereenvoudigd.

Toepassingen
Unitized schuurmaterialen laten zich vlot in alle maten en vormen verwerken. Elke Rebel One lijn is verkrijgbaar in verschillende varianten en dus voor een brede waaier aan toepassingen inzetbaar. Of het nu gaat om lasverkleuringen verwijderen, hoeken breken en rondleggen, TIG-lasnaden verwijderen, krassen verwijderen, schuurfouten corrigeren, freeslijnen verwijderen, lakken en coatings verwijderen, voorpolijsten, de oppervlakteruwheid verbeteren…Rebel One unitized schuurmaterialen doen het allemaal.

Cibo heeft de productie van de basismaterialen voor haar unitized kwaliteiten voor 100% zelf in handen. Zo is een stabiele kwaliteit gegarandeerd en kan flexibel worden ingespeeld op de nieuwe trends in de markt.