Samenwerking in medische precisieproductie loont

Het jaarlijkse evenement Inspiration through Innovation (ITI) van Seco Tools richt zich voor het eerst op precisieproductie in de medische sector. De gereedschappenproducent organiseert dit event samen met industriële partners op woensdag 21 en donderdag 22 april.

Het jaarlijkse evenement Inspiration through Innovation (ITI) van Seco Tools richt zich voor het eerst op precisieproductie in de medische sector.

ITI toont de waarde van samenwerking bij het streven naar innovatie in de productie door samenwerkingsoplossingen te demonstreren voor uitdagingen op het gebied van componentproductie. “Samen met onze partners bieden we een programma met demonstraties en seminars om onze deelnemers te inspireren”, aldus David Magnall van Seco Tools UK. “Elk bedrijf kan in zijn eentje incrementele procesverbeteringen bieden, maar door samen te werken met gereedschapsmachinefabrikanten, CAD-CAM-programmeurs, simulatie-experts, koelmiddelleveranciers en metrologen, streeft Seco Tools naar productieverbeteringen en kostenverlagingen van 50% of meer. ITI geeft hiervan geweldige voorbeelden.”

Veelvoorkomende problemen

Bij Medical ITI leren deelnemers aan de hand van een gezamenlijke aanpak veelvoorkomende problemen in de precisieproductie van orthopedische componenten op te lossen zoals een tibiaschaal, een femurale knie, een botplaat, een heupkom, heupstelen en -raspen. Deze demonstraties van machinale bewerking worden aangevuld met seminarpresentaties over de grote problemen waarmee medische fabrikanten te maken krijgen: additive manufacturing en aanverwante inspectietechnologieën, hoe het medische productiesegment kan bijdragen aan het overbruggen van de technische vaardigheidskloof, het overwinnen van onderbrekingen in productieprocessen en meer.

Omdat medische precisieproductie in verschillende regio’s over de hele wereld voorkomt, voert Seco Tools het programma van vijf uur drie keer in twee dagen uit voor drie verschillende tijdzones: Europa, Amerika en Azië-Pacific. De inhoud is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Mandarijn.

Inspiration through Innovation wordt nu voor het achtste jaar georganiseerd en in het verleden lag de focus op algemene engineering of de productie in de luchtvaartindustrie. In oktober 2020 organiseerden Seco Tools en partners de eerste virtuele ITI, volledig online, waardoor deze toegankelijk was voor deelnemers van over de hele wereld.

Zie de website van het evenement voor meer informatie en registratie.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Kringloopstrategie Seco Tools gaat verder dan recyclen

31-05 Recycling speelt een cruciale rol in de kringloopeconomie door ons te vragen hoe we…

Verspanen

Geavanceerde online diensten website Seco Tools

16-12 Seco Tools beantwoordt de behoeften van zijn klanten met een compleet pakket aan online…

Verspanen

Nieuwe kwaliteiten voor draaien RVS

11-10 Seco Tools introduceert drie nieuwe kwaliteiten speciaal voor het draaien van roestvast staal, met…

Verspanen

Maakindustrie Dag bij Style

11-10 Op 17 oktober vindt voor de derde keer de minibeurs ‘De Maakindustrie Dag’ plaats…

Verspanen

Oplossingen voor diepe boringen

11-06 Met twee nieuwe GL25-schroefdraadsnijkoppen voor Steadyline draaibaren en kotterbaren van Seco Tools kan bij…

Verspanen

Koelvloeistof zeer precies naar de snijzone

03-06 Gereedschapsonderdelen voor inwendige koeling en connectoren die bij gleufsteken, afsteken en andere draaibewerkingen mogelijk…

Verspanen

Meer oplossingen voor diepe boringen

22-05 Verspaners kunnen afkeur, wat leidt tot het verschroten van grote, dure werkstukken, bij bewerkingen…

Verspanen

Nieuwe krachtspantanghouders Seco

01-05 Seco Tools introduceert nieuwe krachtspantanghouders die hydraulische houders en krimphouders overtreffen op het gebied…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X