Samenwerking Yaskawa en Lorch Lasapparatuur

Yaskawa en Lorch Schweißtechnik, één van de technologieleiders op het gebied van booglassen, kondigden vorig jaar hun samenwerking aan om in heel Europa nieuwe innovatieve oplossingen te bieden aan industriële bedrijven in de lassector.

Tijdens de bijeenkomst met de Lorch Industriële Partners in het Welding Solution Center van Certilas werden diverse automatiseringsmogelijkheden live gedemonstreerd

Dit partnerschap werd allereerst opgestart in Duitsland maar inmiddels is ook de aftrap van de samenwerking tussen Yaskawa Benelux en Lorch Lasapparatuur België en Nederland geweest. Beide partners zien vooral bij MKB-bedrijven een enorm potentieel om de komende jaren productieprocessen te automatiseren en de industrie te ondersteunen bij de omschakeling naar een moderne digitale productie.

Innovatieve lastoepassingen

De industriële lassystemen van Lorch, voor veeleisende metaalbedrijven en tevens voor gebruik in lasautomatisering, worden al meer dan 60 jaar in Duitsland gemaakt. Dit in één van de meest moderne productiefaciliteiten voor lasapparatuur ter wereld en geëxporteerd naar meer dan 60 landen. Door de nabijheid van de hoogwaardige, technische bedrijven en een duidelijke praktijkgerichtheid biedt Lorch zijn klanten herhaaldelijk innovatieve lastoepassingen aan die de productiviteit van het lasbedrijf aanzienlijk kunnen verhogen. Eén van de laatste innovaties is Lorch Connect, waarmee de eindgebruiker zonder complexe IT-installatie, alle beschikbare lasgegevens in één oogopslag kan zien, opslaan en delen.

Automatiseringspartner

Begin november zijn de Lorch Industriële Partners bijgepraat over alle mogelijkheden van lasautomatisering. Naast de verschillende mogelijkheden die Lorch standaard in huis heeft, zijn er ook verschillende Lorch Automation Partners die lasautomatisering met Lorch voor de klant op maat maken. Yaskawa Benelux, onderdeel van Yaskawa Europe, is door de samenwerking de ideale automatiseringspartner van Lorch voor België en Nederland.

Robo-lastoortsen

Tijdens de bijeenkomst met de Lorch Industriële Partners in het Welding Solution Center van Certilas werden diverse automatiseringsmogelijkheden live gedemonstreerd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de instellingen van het Lorch lasproces volledig vanuit het robot bedieningspaneel te doen in plaats van op de stroombron. Er zijn nu ook ready-to-use Yaskawa lascellen met Lorch lasapparatuur beschikbaar. Eveneens is integratie van het lasnaad zoek- en volgsysteem en off-line programmeren mogelijk. Verder kan de klant nu profiteren van een proactieve Yaskawa – Lorch ontwikkeling en de ontwikkeling van robo-lastoortsen.

De demo en testopstellingen blijven beschikbaar in het Welding Solution Center van Certilas, zodat geïnteresseerden live kennis kunnen maken met de nieuwe mogelijkheden die de samenwerking van Lorch en Yaskawa biedt.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

Automatisering

Robotica oplossingen op Metaaldagen

14-09 BMO Automation introduceert de Iridium serie, een compacte alleskunner voor draai- en freesmachines. Deze…

Automatisering

Robots reinigen ziekenhuisbedden

06-03 Weber Hospital Systems, opgericht in 2017, is onderdeel van Weber Machinebouw. De basis van…

Automatisering

Cobot met de functionaliteiten van een lasrobot

09-02 De Yaskawa HC10 cobot waarvoor Nooteboom heeft gekozen, beschikt over alle functies die ook…

Automatisering

Cobot last klein-constructiewerk bij Claessen

24-09 Constructiebedrijf Claessen Staalwerken & Van Boesschoten in Breda heeft geïnvesteerd in Weld4You, een oplossing…

Verbinden

Barbas Bellfires installeert tweede robot lascel

29-06 Bij kachelproducent Barbas Bellfires in Bladel is vorig jaar een eerste lasrobot geïnstalleerd om…

Verbinden

Yaskawa breidt AR-serie booglasrobots uit

03-02 Yaskawa heeft zijn lasrobotportfolio uitgebreid met zes nieuwe modellen van de AR-serie met een…

Verbinden

Mens en machine ondersteunen elkaar bij het lassen

13-11 Een cobot die de precieze beweging van het laspistool uitvoert en een laspistool dat…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X