Seco belooft dit jaar veel nieuwe verspaningsgereedschappen

In de loop van 2013 zal Seco een uitgebreid assortiment nieuwe verspaningsgereedschappen op de markt brengen voor frezen, draaien, schroefdraad-draaien en holemaking. Hierbij alvast een overzicht.

Frezen
Voor freesbewerkingen introduceert Seco:
– MK2050-snijplaatkwaliteit voor het effectief bewerken van gietijzer. De slijtvaste eigenschappen van de MK2050 maken het gereedschap geschikt voor de meeste toepassingen waarbij nu de MK1500- en MK2000-kwaliteit worden gebruikt.
– Spiraalvertande frezen in de Turbo 10-familie. Deze gereedschappen verbeteren fabricageprocessen en verzekeren een hogere kwaliteit, waardoor fabrikanten hun productiviteit kunnen optimaliseren door grotere snededieptes en een hoge verspaningscapaciteit bij gleuffrezen en omtrekfrezen.
– Een uitbreiding op de snijplaatgeometrie voor Turbo 10-hoekfrezen. Snijplaten voor een groter radiusbereik en snijplaten voor moeilijk te verspanen materialen behoren tot de mogelijkheden.
– Een nieuwe serie snijplaten voor hoge voeding voor het Minimaster Plus-gereedschapssysteem.
– Een innovatieve 335.25 schijffrees met instelbare snijbreedte. Dit product presteert uitstekend in alle veeleisende schijffreesbewerkingen waarbij productiviteit en veelzijdigheid vereist zijn.

Draaien
Voor draaibewerkingen:
– De tangentiële, vierkantige X4-snijplaat is voorzien van een stabiel klemsysteem voor het efficiënt afsteken en gleufsteken van kleine onderdelen.
– De TGK1500-kwaliteit met Duratomic coatingtechnologie voor gleufsteken en kopieerdraaien in gietijzer met het MDT-systeem (multidirectioneel draaien).
– Een serie afschuinsnijplaten met verbeterd ontwerp voor verschillende materialen en de bewerking van pijpen en buizen.
– De hoogproductieve M6-spaanbreker met een negatieve snijplaat die afschilfering, kraterslijtage en snijkantsopbouw in staaldraaiwerk tegengaat.

Op het gebied van geavanceerde materialen voor draaien:
– De nieuwe CBN010-kwaliteit met ongecoat polykristallijn kubisch boornitride (PCBN) met extreme sterkte en slijtvastheid voor het draaien in geharde staalsoorten.
– Een met de laser gemaakte PCBN-spaanbreker zorgt voor verbeterde spaancontrole en oppervlaktekwaliteit, minder machinestilstand door problemen bij spaanafvoer en minder schoonmaaktijd dankzij een verminderde ophoping van materiaal.

Schroefdraaddraaien
Voor schroefdraaddraaitoepassingen:
– Een serie volhardmetalen schroefdraadfrezen van Threadmaster met cilindrische schachten voor montage in een krimpopname, hydraulische opname of de nieuwe uiterst nauwkeurige spantangopname EPB 5672.
– Een uitgebreid assortiment Snap-Tap-opnames van Seco CaptoTM in C5-maten, waardoor het mogelijk is om Snap-Tap-snijplaten van maat 27 te gebruiken in combinatie met de Seco-Capto C5.
– Een nieuw assortiment kotterbaren voor conische schroefdraden.

Gereedschappen Jabro
Op het gebied van de premiumserie volhardmetalen gereedschappen van Jabro:
– De hoogwaardige volhardmetalen frees JHP951 voor ruwwerkzaamheden. De nieuwe frees biedt een 30 procent hoger verspaningsdebiet ten opzichte van de bestaande JHP950.
– De volhardmetalen frees JHP993 met ruwprofiel voor ingewikkeld ruwen waarbij het werkstuk niet volledig massief of moeilijk op te spannen is.
– De volhardmetalen frees JC845 die delaminatie, drukopbouw en warmte in de snijzone beperkt bij het gleuffrezen en omtrekfrezen van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP).
– De JC885-frees voor linkshandigen met spiraalhoek voor het wegleiden van neerwaartse druk bij het verspanen van CFRP-werkstukken.

Holemaking
Voor het boren van gaten:
– Crownloc Plus 8xD-boorlichamen met verwisselbare kroon voor het verspanen van diverse materialen met een uitstekende spaanafvoer.
– Het modulaire boorsysteem Perfomax SD602 met verwisselbare cassettes, geoptimaliseerde spaanholtes en instelbare, centrale boor voor toepassingen waarbij grote en diepe gaten moeten worden geboord.
– CX1- en CX2-booroplossingen met robuuste polykristallijne diamant (PCD). Dit ontwerp voorkomt praktisch het ontstaan van onverspaande vezels en delaminatie in geavanceerde composietmaterialen.
– Precieze, universele Axiabore fijnkotterkoppen leverbaar met een Seco-Capto-aansluiting.
– Een nieuwe generatie brugbaren van Jumbo S met koelmiddelkanalen voor betere snijvoorwaarden door een extra klemschroef die de stabiliteit van de gehele samenstelling verhoogt.
– Volhardmetalen ruimers van Nanofix in 3XD korte versie, wanneer er beperkte toegang is en om de rondlooponnauwkeurigheid te verbeteren.
– Instelbare opnames van SAH speciaal ontworpen voor de ruimerserie van Seco. Deze opnames garanderen perfecte controle van de rondlooponnauwkeurigheid van het gereedschap, en verbeteren de standtijd en de kwaliteit van de boring.

Gereedschapsopnames
Tot slot introduceert Seco de volgende gereedschapsopnames:
– Het nauwkeurige spantangopnamesysteem EPB 5672 met een maximale radiale rondloopnauwkeurigheid van slechts drie micron en een overdraagbaar koppel dat drie keer hoger is dan dat van voorgaande spantangopnames.
– De versterkte EPB 5600 krimpopname die een overdraagbaar koppel garandeert dat dertig tot veertig procent hoger is ten opzichte van vergelijkbare DIN-krimphouders.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Seco JS754 Stub-serie waardevol bij frezen moeilijkere materialen

07-06 De frees met vier snijtanden is ontworpen voor freesdraaimachines en multi-tasking-machines en bevat de…

Verspanen

Minder vervorming van onderdelen tijdens het frezen

23-11 Het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) in Aken heeft nu samen met partners…

Verspanen

Seco Helical SN8-13 frezen met lagere kosten per snijkant

10-10 De frezen zijn gebouwd voor moeilijke toepassingen met ISO P-, M-, K- en S-materialen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV