Seco voegt 8xD-optie toe aan de Crownloc Plus boren

0

Seco Tools breidt de Crownloc Plus-serie boren met verwisselbare kroon uit met 8xD-opties. Crownloc Plus biedt naast een grote flexibiliteit en een hoog prestatievermogen voordelen op het gebied van productiviteit en rendabiliteit.

De Crownloc Plus-boren, die een uitstekende spaanafvoer en slijtageweerstand bieden, beschikken over een systeem van verwisselbare kronen dat het vervangen van het gehele gereedschap overbodig maakt. In plaats daarvan verwijdert en vervangt de gebruiker, wanneer de snijkant versleten raakt, eenvoudig met de Crownloc Plus-sleutel de kroon van het gereedschap. Een stevige borgingsinterface zorgt ervoor dat de hoge stabiliteit behouden blijft terwijl er snel en eenvoudig kan worden vervangen. Het concept van het systeem minimaliseert de gereedschapsvoorraad en biedt hoge snijprestaties.

Crownloc Plus-boorlichamen hebben lange en brede tanden die de spaanafvoer optimaliseren en een lange standtijd bevorderen. De boorkronen hebben geoptimaliseerde geometrieën en een TiAlN-coating voor een hoger prestatievermogen en grotere slijtageweerstand.

Crownloc Plus-boren zijn verkrijgbaar in diameters van 12,00 – 19,99 mm (0,47´´ – 0,787´´) en als 3xD- en 5xD-opties als aanvulling op de nieuwe 8xD-modellen. De gereedschappen zijn geschikt voor Weldon-, hydraulische en krimpopnamen.