Snelle groei toeleverancier 2Handle

2Handle, een gespecialiseerd toeleverancier van metalen producten gevestigd in Polen, is de afgelopen twee jaren met meer dan 50 procent per jaar gegroeid. “En we zijn vast van plan om dat dit jaar weer te doen”, zegt directeur Ton Knapen.

Voor een deel moet een uitbreiding van de activiteiten met deelmontage hiervoor zorgen. “Daardoor kunnen we nog meer toegevoegde waarde bieden voor onze klanten”, aldus Knapen, die 2Handle door de Poolse vestiging van het internationale kredietinformatiebureau D&B beoordeeld zag worden als een solide bedrijf.

2Handle is volledig in beheer en onder toezicht van een Nederlandse directie, die sinds 2004 ook in Polen is gevestigd. “Hierdoor kunnen wij een unieke formule bieden”, zegt Knapen. “Nederlandse kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit tegen zeer concurrerende prijzen.”

2Handle is onderaannemer, hetgeen betekent dat het bedrijf opdrachten aanneemt waarin het de verantwoordelijkheid neemt in ontwerp en maakbaarheid, leveringstermijn, volledige montage, kwaliteitsborging, verpakken en logistiek.

Men is gespecialiseerd in kleine staalconstructies uitgevoerd in staal, RVS en aluminium (maximaal 3x2x2 meter.) in lage volumes waarin veel handelingen zijn verwerkt. Denk aan las-, buig- en ponswerk. Knapen: “Daarnaast hebben wij uitgebreide straalfaciliteiten en een poedercoatlijn in eigen huis. Momenteel maken wij voor een klant bijvoorbeeld 250 verschillende artikelen. Deze worden besteld in oplages tot 30 stuks en volledig gepoedercoat in de gewenste kleur en verpakt binnen 4 weken op elk gewenst adres bezorgd.”

2Handle produceert kleine series van complexe werkstukken op bestelling, ook enkel stuks. Alle productie vindt plaats onder een dak, inclusief afwerking, montage en logistiek. Er wordt gewerkt volgens het Kaizen kwaliteitssysteem, waarbij elk element of product enkele malen tijdens de productie en nogmaals bij de verzending wordt gecontroleerd. Daarnaast is Knapen samen met zijn gekwalificeerde medewerkers continu op zoek naar verbeteringen in ons proces. Het Nederlandse management, zowel in de verkoop als operationeel, zorgt ervoor dat er verrassingen uitgesloten zijn en er sprake is van een prettige communicatie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

EasyShotblast straalt plaatwerkonderdelen autonoom

12-10 Straalmachines worden ingezet wanneer de oppervlaktekwaliteit of ruwheid aan bepaalde specificaties moet voldoen. De…

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Oppervlaktetechniek

Nieuwe website ondersteunt internationale opmars Normfinish

02-02 Voorheen was de informatie over Normfinish een onderdeel van de site van Leering Hengelo.…

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Toeleveren

ZIMM verbetert en vergroot Z-serie hefschroefspindels

22-01 De Z-serie hefschroefspindels van ZIMM wordt vervangen door de ZE-serie. Het betreft een ontwikkeling…

Toeleveren

Nederlandstalige website ACE Stoßdämpfer

16-12 Informatie zoeken over dempingsoplossingen, producten bestellen in de webshop en berekeningen uitvoeren met de…

Toeleveren

Weekamp Deuren overgenomen

29-11 Deli Home, producent en distributeur van constructieve en decoratieve woonproducten, heeft Weekamp Deuren overgenomen.…

Toeleveren

Belangrijkste onderzoeksfaciliteit SKF naar Nederland

28-11 Om in te spelen op de snelle ontwikkelingen van de industriële markt heeft SKF…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV