Speciale materiaalkwaliteiten

Dat MSE Metal Service Europe in Leerdam het als vertegenwoordiger van diverse grote staalbedrijven in Europa goed doet, blijkt wel uit hun flink groeiende opdrachtenstroom. Onlangs werd een omvangrijke opdracht geboekt voor twee grote flenzen ten behoeve van de  apparatenbouw. De Duitse smederij Edelstahl Rosswag uit Pfinztal heeft deze flenzen in vorm gesmeed, naadloos gewalst, bewerkt en getest. Het gaat om twee behoorlijke flenzen met een diameter Ø 3400 mm. Ze zijn gemaakt uit een nikkel legering en wegen elk ruim 3 ton.

“Ofschoon wij wel vaker flenzen van deze diameter en gewicht in order hebben, zijn deze flenzen toch speciaal”, aldus Ruud Jacobs, die MSE samen met z’n compagnon Dick Kruijs runt. De materiaalkwaliteit is bijzonder en er zijn niet veel smederijen die het aandurven in deze kwaliteit voormateriaal aan te kopen en verder te verwerken. Zeker vanwege de gevraagde certificaten en bijkomende afname-eisen van de eindklant was dit een uitdagende opdracht.”

Compleet bewerken
Doordat MSE deze flenzen in samenwerking met Edelstahl Rosswag  en een gespecialiseerde bewerkingsfirma kon bewerken naar de eindmaten, is dit volgens Jacobs een uniek project geworden. “Wij zien momenteel steeds meer de vraag vanuit de markt komen om smeedstukken voor te bewerken, c.q. compleet te bewerken volgens specificatie van de klant. Smederijen, en zeker Edelstahl Rosswag, gaan zich hier dan ook steeds verder op toeleggen. Maar niet alleen het bewerken is een vraag vanuit de markt, ook de kwaliteitseisen worden steeds belangrijker. Klantspecifieke specificaties zijn voor ons allang geen bijzonderheid meer. We kunnen eigenlijk stellen dat dit voor ons dagelijks werk is.”

Kwaliteitseisen
Edelstahl Rosswag heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in het machinepark waarbij de laatste aanwinst een 5-assige DMC 200 U bank is, waardoor de steeds moeilijkere bewerkingen sneller en dus efficiënter aangepakt kunnen worden. De afmetingen die ze met deze bank aan kunnen is 3000 kg belading, een diameter van 1950 mm en een hoogte van 1100 mm. Deze bewerkingsmachine is voorzien van een palletwisselsysteem, waardoor een optimale bezettingsgraad, een hoge flexibiliteit en nauwkeurigheid gegarandeerd is.
Verder is er ook veel geïnvesteerd in de kwaliteitsafdeling. Alleen de laatste 2 jaar zijn er al acht banken bijgekomen die enkel en alleen teststukken ten behoeve van de mechanische beproevingen produceren. Dit geeft aan hoezeer de markt in beweging is. Deze vraag komt met name uit de on- & offshore en de turbinewereld.  Bovendien gaan ook de  toelatingen van de smederijen een steeds belangrijkere rol spelen.Vanzelfsprekend is Edelstahl Rosswag dan ook in het bezit van een Norsok toelating voor duplex, super duplex & 254 SMO.

Met Edelstahl Rosswag doet MSE eigenlijk al zaken sinds de oprichting, zo’n 20 jaar geleden,  waarbij het met name gaat om gesmede producten ten behoeve van diverse markten.
“Met de nieuwe mogelijkheden bij Edelstahl Rosswag met betrekking tot het aandurven van speciale kwaliteiten en de bewerkingsmogelijkheden voor de kleine/middelgrote  smeedstukken met name voor de on- & offshore hebben wij toch weer de mogelijkheid gevonden om de toeleveringsmogelijkheden voor onze afnemers in de Benelux uit te breiden”, aldus Dick Kruijs.

MSE Metal Service Europe is als zelfstandige intermediair geen onbekende in de wereld van de metaalverwerkende industrie. Tot de afnemerskring behoren onder andere grote apparatenbouwers, ketelbouwers, pompenfabrikanten, tandwielfabrikanten, hydraulische-, chemische-, en petrochemische industrieën, turbinebouwers, fabrikanten van afsluiters en fijn mechanische industrieën.

MSE Metal Service Europe
Standnummer 153

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Algemeen

TIV Gorinchem vormt breed platform met Roestvast Staaldagen

15-04 Op 16, 17 en 18 april vinden de  8e editie van TIV Gorinchem en…

Geen categorie

Complete oplossingen van Rovanda

10-04 Rovanda biedt complete oplossingen voor de vakman in de industrie, techniek, bouw en offshore.…

Geen categorie

Nestinox financieel gezond

10-04 Nestinox heeft onlangs een Graydon Financieel Gezond award ontvangen. Hiermee behoort Nestinox, partner op…

Geen categorie

Fors besparen met Waveform voorfreesstrategie

10-04 Bij voorfrezen is het belangrijk zoveel mogelijk materiaal in een zo kort mogelijke tijd…

Geen categorie

Amari Metals is sterk in RVS leidingen en buizen

10-04 Amari Metals in Vianen is een voorraadhoudende handelaar in roestvaststalen producten, koper- en nikkellegeringen,…

Geen categorie

Zink Nikkel stopt rode roest lang

10-04 Corrosiebestendig, milieuvriendelijk én procesveilig. Dat is het Zink-Nikkel Proces van Verzinkerij Twente in Almelo.…

Geen categorie

Maximaal gebruiksgemak

10-04 Op een grote logistiek vakbeurs in Stuttgart heeft Kardex Remstar eerder dit jaar haar…

Geen categorie

Multinal neemt DGI over

10-04 De Multinal Group heeft DGI – Duivendrechtse Galvano Industrie – met terugwerkende kracht per…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?