Standalone CAM software voor maken complexe onderdelen

0
344

Met de introductie van NCG CAM brengt Landré een standalone CAM pakket op de markt, waarmee de werkvoorbereiding complexe 3D CAD ontwerpen gereed kan maken voor de verspanende productie. Daarvoor is NCG CAM volledig compatible met de meeste 3D CAD pakketten, zoals IronCAD, Pro/ENGINEER en SolidWorks. Met versie 13, introduceert NCG CAM de nieuwste versie.

NCG CAM is specifiek ontwikkeld voor het snel realiseren van precisie bewerkingen voor matrijzen, prototypes et cetera. Daarvoor beschikt het pakket over een aantal innovatieve functies, waaronder automatisch 3D voorbewerken, waarmee complexe precisiebewerkingen snel kunnen worden geprogrammeerd tot een perfect werkbaar CAM-bestand. NCG CAM is ook geschikt voor het creëren van geoptimaliseerde toolpaths voor HSM (high speed machinning) bewerkingen.

Met NCG CAM beschikt de werkvoorbereiding volgens leverancier Landré over een compleet CAM systeem voor precisie verspanende bewerkingen, geschikt op alle huidige machine concepten. NCG CAM is bovendien gebruiksvriendelijk en daarmee snel te leren. Met slechts 1 dag training kan al met de basis versie worden gewerkt.

NCG CAM is leverbaar in een basis module voor ondersteuning van 2 1/2 D bewerkingen en 3+2 assig geïndexeerd. Daarnaast is een add-on module leverbaar voor 5-assig simultane bewerkingen.

De nieuwe release 13 omvat een aantal nieuwe functies, waaronder: spiraalvormige 3D bewerking; gaten in 3D modellen gesloten worden zodat freesbewerkingen doorlopen; gereedschapsgegevens kunnen geëxporteerd worden voor het custom tekenen van een toolholder; meerdere nulpunten; creëren van werkbladen met verspaningsgegevens; surface kleuren kopiëren; tappen met lossing (indien de besturing deze optie ondersteunt); lollipop en zwaluwstaart frezen kunnen worden toegepast voor onder snijding.
Vele andere punten zijn verbeterd waaronder rest finishing en Waterline strategieën.