TCE Tools importeur Frizz Toolzz gereedschappen

0

TCE Tools in Veghel, leverancier van gereedschappen voor de metaalverspanende industrie, is sinds kort importeur van Frizz Toolzz. Met dit innovatieve programma hebben de ontwerpers van het jonge Duitse bedrijf Frizz een oplossing gecreëerd voor de tekortkomingen van conventionele mini-gereedschappen.

De klemhouders bijvoorbeeld, zijn voorzien van stelschroeven met een kleinere kogel (R2 in plaats van R2.5 of R3) en een geslepen opname. Hiermee wordt niet alleen een hogere precisie maar ook een hogere repeteernauwkeurigheid bereikt. Frizz heeft naast cilindrische klemhouders ook Capto-en VDI-houders met dezelfde kwaliteiten in haar programma.

De beitels worden op moderne 5-assige CNC slijpmachines geslepen uit de beste hardmetaalsoorten. Ze worden voorzien van de nieuwste geometrieën en afgewerkt met PVD coatings. Het meest kenmerkend is de goed doordachte bemating van de Frizz-gereedschappen. Zo zijn de uitsteeklengtes nagenoeg allemaal 1 mm langer dan gebruikelijk. Dit resulteert in lengtes van bijvoorbeeld 11, 16, 21 en 26 mm. Dat is volgens TCE Tools nét die ene millimeter meer die ervoor zorgt dat de gebruiker het gereedschap niet zelf iets vrij hoeft te slijpen.

Ter introductie van het Frizz Toolzz programma krijgt men tijdelijk bij aanschaf van zes beitels een enkelzijdige klemhouder gratis.