Teesing: PVDF vaak goed alternatief voor RVS

Roestvrij staal is vaak de automatische keuze in industrieën waar chemische resistentie en geautomatiseerde processen een kritisch onderdeel van het proces zijn. Het ziet er glanzend en aantrekkelijk uit en het is betrouwbaar. Maar volgens Teesing is PVDF voor een groot aantal toepassingen een goed alternatief, met dezelfde of betere prestaties tegen lagere kosten.

Voor diverse toepassingen in bijvoorbeeld de voedingsindustrie (FDA goedgekeurde producten), (petro) chemische industrie, semicon en medische industrie, biedt PVDF dezelfde of betere prestaties – vaak tegen lagere kosten (1/3 tot ¼ van de RVS prijs), korte levertijden, en met beperkte montagetijd. “De totale Cost of Ownership zal dalen van 100% naar 25%”, aldus Teesing, leverancier van kwalitatief hoogwaardige verbindingsoplossingen.
De applicaties zijn leidend bij het beantwoorden van de vraag welk materiaal het meest geschikt is. Belangrijk is het begrijpen van de eigenschappen van de materialen. Ten eerste, wat is de druk? In veel gevallen is PVDF een perfect alternatief voor roestvrij staal; in 90% van de aanvragen is de keuze voor roestvrij staal niet nodig en de duurdere oplossing.
Een andere belangrijke overweging is de temperatuur. Wat is de temperatuur van het medium? Niet iedereen beseft dat PVDF temperaturen van -40 ° C tot 100 ° C tot 10 bar met een 3-voudige zekerheid kan weerstaan. Om een indicatie te geven; 80% van alle applicaties valt binnen deze criteria.
Tot slot, wat zijn de chemische eigenschappen van de vloeistof die zal gaan door de fitting? PVDF heeft een hoge weerstand tegen chemicaliën vaak zelfs beter dan roestvrij staal (316 TI (1.4571) of 316 (1.4401) of 316 L (1.4404))

Kostenvergelijking
Voor een vloeistof die compatibel is met roestvrij staal of PVDF, kan PVDF aanzienlijke besparingen opleveren. De totale montagetijd kan ook worden verminderd naar een kwart van de tijd. PVDF zorgt door fabricagegemak onmiddellijk voor een verlaging van de kosten en kortere doorlooptijden. Het kan worden gevormd en vervaardigd in diverse afmetingen, vormen en groottes allemaal met minder moeite en kosten dan bij het werken met roestvrij staal. Het kan worden geleverd in de maten 4-16 mm in combinatie met andere PVDF componenten zoals verdeelblokken, kogelkranen et cetera.

Overige voordelen PVDF
Roestvrij staal is vaak onderhevig aan ongewenste chemische reacties. Deze plekken kunnen kiemplaatsen zijn voor bacteriën. Dit is vooral nadelig in de farmaceutische en voedingsindustrie waar bedrijven moeten aantonen aan de FDA dat ze over een 100% reinigingsproces beschikken.
PVDF biedt ook superieure prestaties in ultrapuur water (UPW) applicaties. Roestvrij staal kan vaak niet gebruikt worden in dergelijke toepassingen, zoals het geïoniseerd water dat de ionen trekt uit het staal, waardoor ijzeroxide, hydroxide of carbonaat ontstaat. Plastic is chemisch inert, dus immuun voor corrosie.

Veilige keuze?
Teesing concludeert: “Roestvrij staal heeft een grote aanhang in de industrie. Soms is het gewoon de macht der gewoonte en het gevoel dat het een veiligere optie is, en veiliger is beter. Uiteindelijk, wanneer je begint te kijken naar de mogelijkheden, is PVDF misschien zelfs de betere keuze. Als u weloverwogen beslissingen neemt en kijkt waar PVDF het meest geschikt is, kunt u veel tijd en geld besparen. Resulterend in een voorsprong op de concurrentie.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

MCB kiest voor IMCO RVS rondstaf voor de verspaning

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish start met Sublimotion

17-06 Hierdoor is het mogelijk 100% van de werkzaamheden op te leveren conform de huidige…

Toeleveren

Succes Verba stoelt op de perfecte voerbak

31-05 Op 21 mei 1971 startte varkenshouder Bert Verbakel zijn bedrijf in stalinrichtingen voor de…

Materialen

MCB Direct bouwt drie XL-vestigingen

03-05 MCB Direct beschikt nu nog over acht vestigingen in Doetinchem, Breda, Hapert, Alkmaar, Almere,…

Verspanen

CNC-boorcentrum van CMA maakt Camps Constructie flexibel

08-02 De medewerkers van Camps Constructie verwerken dagelijks staal, RVS en aluminium voor de meest…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Bedrijf en Economie

Martin Suijker nieuwe Algemeen Directeur Van Raak Groep

05-11 Martin Suijker (51) wordt de nieuwe Algemeen Directeur van Van Raak Groep. Hij volgt…

Toeleveren

Detectie van chroom-6 in verhitte smeermiddelen op RVS

13-05 Chroom-6-verbindingen, kortweg chroom-6, zijn schadelijk voor de gezondheid. Het voornaamste gebruik van deze verbindingen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X