TIMTOS in Taiwan toch alleen online

Lange tijd zag het er naar uit dat – ver weg weliswaar, in de Taiwanese hoofdstad Taipeh – er voor het eerst sinds de uitbraak van de coronapandemie eindelijk weer eens een internationale vakbeurs voor metaalbewerking zou worden gehouden. Maar ook de Taipeh International Machine Tool Show (TIMTOS) gaat fysiek niet door. Er komt alleen een online variant.

De beursorganisatie en de CEO’s van enkele Taiwanese werktuigmachinebouwers tijdens de presentatie van TIMTOS 2021, toen het er nog op leek dat de beurs fysiek zou plaatsvinden.

Eind januari presenteerden de beursorganisatoren samen met de CEO’s van enkele grote machineproducenten tijdens een online persconferentie nog hun plannen voor TIMTOS 2021 Hybrid.

De beurs zou vanwege Covid-19 voor het eerst een hybride karakter hebben, een combinatie van een virtuele en een fysieke vakbeurs met meer dan 1000 exposanten en zo’n 6000 stands. Maar een week later kwam het dringende advies van het Taiwanese RIVM om  grote evenementen waar social distancing niet kan worden gehandhaafd, uit te stellen. Er restte de beursorganisatie niets anders dan hier gehoor aan te geven.

Herstel realiseren

En dat is een hard gelag voor Taiwanese werktuigmachinebouw. Taiwan is een grote en belangrijke producent van werktuigmachines. Verreweg het grootste deel van de machineproductie is bestemd voor de export, die vorig jaar door de pandemie met 30 procent is ingezakt. Er was de Taiwanezen dan ook alles aan gelegen om TIMTOS door te laten gaan. Ze hadden hoge verwachtingen van het evenement, dat gezien werd als een belangrijk middel om dit jaar een herstel van 20 à 30 procent te realiseren.

De beursorganisatie had er alles aan gedaan om de interactie zo eenvoudig mogelijk te maken en de bezoekers een persoonlijke gebruikservaring te bieden. Met zelfs een escortservice voor kopers van machines die precies wisten welke exposanten ze wilden bezoeken. Ze zouden dan door iemand met een iPad naar de betreffende stands op de fysieke beursvloer worden geleid. Zo wilde TIMTOS kopers van werktuigmachines uit de hele wereld in staat stellen alle informatie over machines te vergaren die ze nodig hebben om orders te plaatsen.

Maar er komt dus alleen een TIMTOS 2021 Online. Nog steeds zullen bijna 1000 exposanten deelnemen, waaronder een aantal top- machineproducenten. Exposanten kunnen gebruik maken van 3D, VR en video om hun nieuwste producten te exposeren en contact te leggen met internationale kopers via online inkoop-besprekingen, online real-time ontmoetingen, videoconferenties etcetera. Ook zullen er industriële forums en fabrieksrondleidingen zijn.

TIMTOS online zal volgens schema plaatsvinden van 15 tot en met 20 maart. Van 21 maart tot 15 april zullen alle display- en browsefuncties actief blijven. De officiële website van TIMTOS continueert haar online service nog het hele jaar. Binnenkort zal een nieuwe datum voor de fysieke TIMTOS bekend worden gemaakt.

Registeren voor een online bezoek aan TIMTOS kan al sinds december.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Machinevakbeurs TIMTOS in Taiwan kan virtueel worden bezocht

11-01 Taiwan is een grote en belangrijke producent van werktuigmachines. Verreweg het grootste deel van…

Toeleveren

Taiwan presenteert haar beste handgereedschappen en bevestigingsmiddelen in een digitaal paviljoen

25-05 De Taiwanese industrie heeft een digitaal paviljoen geopend voor apparaten (vooral handgereedschappen) en bevestigingsmiddelen.…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws in Taiwan -Taiwan vol ambities naar EMO

11-07 Als de internationale mediatour langs een tiental werktuigmachineproducenten in Taiwan één ding duidelijk heeft…

Bedrijf en Economie

Taiwanese werktuigmachinebouw gaat sky-high met intelligente machines

26-06 De werktuigmachineproducenten in Taiwan bulken van de ambities. ‘Met intelligente machines gaan we sky-high’,…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X