Design Solutions levert Documoto voor online beheer spareparts

Design Solutions is exclusief reseller geworden van Documoto in de Benelux. Dit product van Digabit is een online webportal voor het managen en aanbieden van spareparts.

Bij veel bedrijven in de maakindustrie zijn spareparts een belangrijke bron van inkomsten. Echter, het aanbieden hiervan op een efficiënte manier, inclusief offertes, orders en gerelateerde productinformatie is vaak een probleem. Informatie is namelijk verspreid over diverse bedrijfssystemen die niet gekoppeld zijn aan elkaar. ERP systemen bevatten artikel en prijs informatie; het CRM systeem bevat klant informatie en het PDM/CAD systeem bevat de 2D en 3D tekeningen. Ook andere informatie, zoals oude tekeningen en foto’s vormen bronnen van informatie die nodig zijn voor after sales en service. Doordat deze systemen niet gekoppeld zijn aan elkaar, dienen service- en sparepartafdelingen meerdere systemen te raadplegen om de juiste data te achterhalen.

Een andere uitdaging is de communicatie met de klant: om welk spare part/artikel gaat eigenlijk? Hoe communiceert de klant welk onderdeel hij bedoelt? Vaak wordt dit gedaan op niet efficiënte wijze door bijvoorbeeld een foto opsturen van het kapotte onderdeel, waarbij er nog steeds intensieve communicatie nodig is om er voor te zorgen dat het juiste artikel hierbij hoort – een zoekactiviteit die bij de interne organisatie ligt. De afwikkeling is vervolgens het maken van de offerte en na akkoord dit handmatig in het ERP systeem verwerken. Kijkend naar interne service afdelingen, is het zoeken naar de juiste informatie een identiek probleem: bij welke klant staat wat geïnstalleerd en welke data hoort hierbij. Gerelateerde informatie, zoals manuals, assemblagevoorschriften en service bulletins, zijn niet gekoppeld aan de technische tekeningen, waardoor ook hier het zoeken veel tijd kost.

Documoto is een complete online web portal voor het managen en aanbieden van spareparts, inclusief alle productgerelateerde informatie, automatische offerte aanvragen, shopping cart functionaliteit en integratie naar het ERP systeem. De portal is 24/7 benaderbaar en biedt volgens Design solutions naast bovengenoemde punten ook additionele voordelen als uitstraling, klanttevredenheid, maar bovenal verbeterde servicegraad en additionele sparepart omzet.

Het beheer, live houden en beschikbaar stellen van de Documoto service gebeurt online. De gebruiker hoeft dus niet te investeren in een internet of server infrastructuur. Documoto kenmerkt zich door een eenvoudig te gebruiken interface, waarbij gebruik wordt gemaakt van veel grafische elementen, zodat het navigeren en vinden van de juiste informatie eenvoudig is. Alle aanwezige data, van tekeningen tot manuals en van PDF’s tot foto’s worden na toevoeging automatisch geïndexeerd en doorzoekbaar gemaakt.

Op 5 november zal de samenwerking en de Documoto oplossing worden gepresenteerd tijdens de SolidWorks University, op de High Tech Campus in Eindhoven.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Morris Solutions stapt in kantbank-automatisering

07-11 Eigenaar Morris Giaccone van Morris Solutions in Joure merkt bij zijn klanten een enorme…

Plaatbewerking

Nardo Machines debuteert op METAVAK

01-11 Een nieuwe exposant op METAVAK is Nardo Machines. Dit bedrijf is begin dit jaar…

MetaalNieuwsPunten

Primoteq verzorgt revisie centerdraaimachine Mokveld Valves

14-12 Vrijwel iedere middelgrote of grote machinefabriek heeft ze staan; machines die essentieel zijn voor de bedrijfsvoering,…

Automatisering

Snelle online-service Trumpf per App

23-05 Snel de juiste oplossing vinden is essentieel als bij een machine in de lopende…

Geen categorie

Service & Maintenance Congres: Groeien met service en onderhoud

28-01 Waar service en onderhoud voorheen vooral ‘dienstbaar’ waren, worden ze tegenwoordig steeds meer onderdeel…

Geen categorie

Trilvullerspecialist Radine showt flexibel toevoersysteem op TIV

26-08 De Flexfeeder is een nieuw robot vision systeem van Radine. Hiermee reageert de bouwer…

Geen categorie

Mechatronica opleidingen ROVC voor service en onderhoud

30-05 Opleider ROVC heeft twee nieuwe Mechatronica opleidingen in het aanbod opgenomen: de MBO-3 opleiding…

Geen categorie

‘Service vormt het hart van ons bedrijf’

14-05 Op de vraag wat nu het voornaamste kenmerk is van de werkwijze van Tuwi,…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?