Ultimaker lanceert 3D-printer S5

0

Ultimaker heeft op de Hannover Messe de Ultimaker S5 onthuld. Deze kan naadloos in bestaande workflows worden geïntegreerd. Het grotere bouwvolume maakt de Ultimaker S5 geschikt voor het printen van functionele prototypes, tooling en productiehulpmiddelen.

De Ultimaker S5 heeft geïntegreerde hardware, software en materiaal configuratie. Daarnaast zijn de settings geoptimaliseerd, waardoor eindgebruikers volledige geometrische vrijheid hebben en met materialen met industriële eigenschappen kunnen printen.

Verbeterde gebruikservaring
Door de introductie van een touchscreen wordt de huidige gebruikservaring verbeterd. De 3D-printer is met een bouwvolume van 330x240x300 mm geschikt voor het printen van grotere objecten. De Ultimaker S5 is voorzien van dual extrusion en heeft een verbeterde feeder, met een filament flow sensor die een print automatisch pauzeert en hervat wanneer de materialen op zijn. Hierdoor blijft de printkwaliteit onaangetast. De verbeterde bed leveling zorgt voor een perfecte eerste laag en compenseert het printbed continu tijdens het printen, wat onbeheerd gebruik van de 3D-printer mogelijk maakt.
De nieuwe 3D-printer ontsluit volgens de producent nieuwe applicaties en kan een breed scala aan materialen printen: van PLA tot geavanceerde technische materialen, zoals nylon en polycarbonaat. Verder is de voorkant van de 3D-printer voorzien van deuren en wordt er vanaf de zomer een speciale geanodiseerde bouwplaat toegevoegd.

Tough PLA en Ultimaker App
Ultimaker heeft daarnaast twee additionele producten geïntroduceerd die professioneel 3D-printen nog toegankelijker maken. Dat is allereerst Ultimaker Tough PLA, een technisch PLA filament geoptimaliseerd voor het printen van modellen van groter formaat, zoals functionele prototypes en tooling, zonder delaminatie of kromtrekken. Met een gelijke impactsterkte en hogere stijfheid vergeleken met de Ultimaker ABS, is Tough PLA minder broos dan regulier PLA en heeft een mattere uitstraling. Verder maakt de Ultimaker App het voor gebruikers mogelijk om via telefoon of tablet op de hoogte te blijven van de voortgang van het printen. De gratis Ultimaker App stuurt notificaties naar gebruikers wanneer een printtaak klaar is, of wanneer een printer aandacht of onderhoud nodig heeft. Deze is beschikbaar vanaf 15 mei voor Android en iOS en werkt met Ultimaker S5 en Ultimaker 3 3D-printers.

www.ultimaker.com