'Van metaal naar kunststof' in frisse omgeving

0

De gehele kunststofsector van de Benelux kwam op 24 en 25 september in Veldhoven bij elkaar voor de 16e editie van de Kunststoffenbeurs. Dit jaarlijkse treffen was opnieuw een groot succes en vond plaats in een gemoedelijke en enthousiasmerende sfeer.

Organisator Mikrocentrum had ‘Van metaal naar kunststof’ als thema gekozen voor de vakbeurs. Dat werd duidelijk op het nieuwe ‘Engineering Plaza’ waar diverse aansprekende voorbeelden getoond werden en waar bijvoorbeeld ook te zien was hoe je van afval tot 3D-printobjecten kunt komen.
Diverse exposanten hadden het beursthema opgepakt en toonden dat op T-shirts en in concrete voorbeelden zoals lichtgewicht trolleys voor de luchtvaart. Er was veel aandacht voor talrijke innovaties met alle bijbehorende vragen die te maken hebben met design, produceerbaarheid en applicatie.

De vakbeurs Kunststoffen is opnieuw gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar. Het evenement trok 3500 bezoekers (ruim 100 meer dan in 2013) en het aantal stands was gegroeid van 249 naar 256). Op een aantal stands waren meerdere organisaties vertegenwoordigd, waardoor het aantal exposanten uitkwam op 276. Dat alles was mede mogelijk dankzij de uitbreiding van de Dommelhal (800 vierkante meter extra).

De gehele aankleding van de Kunststoffenbeurs was vernieuwd met nieuwe standbouw, nieuwe bewegwijzering, extra zithoeken, nieuwe en verbeterde cateringpunten. Dit resulteerde in een frisse en moderne uitstraling.

De exposanten gaven wisselende beelden ten aanzien van hun business. Diverse bedrijven konden een sterke groei laten zien terwijl bij andere bedrijven die groei nog enigszins is achtergebleven.
De belangstelling uit België en Duitsland was groter dan voorheen. Deels kan dat veroorzaakt worden door het wegvallen van een deel van de afzet in de automotive wereld in België waardoor diverse bedrijven op zoek zijn naar nieuwe afzetmarkten.
Wellicht was dat ook de oorzaak van de zeer ruime belangstelling voor de lezingen.Een groot aantal van deze lezingen is gratis te downloaden via de website van Kunststoffenbeurs 2014. Hier is ook de informatie over alle exposanten terug te vinden.

Organisator Mikrocentrum blijft in ieder geval vasthouden aan de succesformule van een vakbeurs met duidelijke focus, een gerichte bezoekersgroep, een goed lezingenprogramma en een effectieve presentatie van alle exposerende kunststofbedrijven. De Kunststoffenbeurs zal ook volgend jaar weer in Veldhoven georganiseerd worden, op 23 en 24 september 2015.

]]>