Veel nieuwe ontwikkelingen bij 247TailorSteel

247TailorSteel, dat terugkijkt op een geslaagde deelname aan de ESEF vorige maand in Utrecht, breidt de machinecapaciteit fors uit. Het aantal machines gaat van nu zeven machines in Varsseveld naar elf lasersnijmachines in juni.

Op de ESEF mocht 247TailorSteel zowel veel bestaande klanten als nieuwe contacten verwelkomen op haar stand. Dat de formule van het bedrijf werkt, blijkt wel uit het feit dat veel nieuwe contacten een bezoek aan de stand brachten na gehoord te hebben van de succesvolle formule van bestaande contacten van deze innovatieve onderneming.

Sophia
Tijdens de ESEF introduceerde 247TailorSteel haar nieuwste kracht: Sophia (Sophisticated Intelligent Analyser), intelligente software die het de klant nog eenvoudiger maakt. Sophia fungeert als een persoonlijke assistente en analyseert complete modules en producten in step-formaat. Lasergesneden buis en plaat worden daaruit herkend. Maar ook van gekante plaat genereert zij bijvoorbeeld een bruikbare uitslag en tevens kunnen verspanende onderdelen gelezen worden. Dit alles gebeurt razendsnel, zonder menselijke ondersteuning en dus op elk uur van de dag.

De applicatie werkt met hoge mate van kunstmatige intelligentie. Zij brengt offertes uit, ontvangt en verwerkt opdrachten en stuurt daarmee productie & logistiek aan. Voor een module van zo’n honderd componenten heeft Sophia niet meer dan 5 minuten nodig. Daarnaast vertelt ze de klant waar de mogelijke conflicten in een constructie zitten, hoeveel en welk materiaal gebruikt wordt en geeft ze inzicht in de kosten van een project. Dit zijn de ingrediënten om tot een gunstige prijs te komen.

Sophia communiceert helder, logisch en met weinig handelingen. Feitelijk is de enige voorwaarde om ermee te kunnen werken toegang tot internet. Data worden opgeslagen in de cloud, waardoor men dus niet afhankelijk is van een vaste werkplek of apparaat om aan een project te kunnen (blijven) werken. De Sophia-applicatie is tijdens ESEF goed ontvangen en in de loop van dit jaar zal zij bij 247TailorSteel-klanten haar intrede doen.

Uitbreiding machinepark
De vraag van de industrie anno nu is steeds meer gebaseerd op snelle beschikbaarheid van informatie, korte doorlooptijden en natuurlijk betrouwbare levertijden. Om deze aspecten te kunnen blijven waarborgen breidt 247TailorSteel haar machinecapaciteit fors uit. Het aantal machines gaat van nu zeven machines in Varsseveld naar elf lasersnijmachines in juni. Met deze stap blijft de capaciteit in gelijke tred met de groei en waarborgt 247TailorSteel de zekerheid dat elke klant, elke order met elke gewenste levertijd kan bestellen.

Verder zal 247TailorSteel aan het einde van dit jaar haar kortste levertijd van 48 uur reduceren naar een ‘next day service’. Vandaag voor 16 uur besteld, morgen voor 12 uur geleverd.

Daarmee beantwoordt zij aan de vraag uit de markt, die steeds vaker wordt gesteld. Om met deze service de leverperformance van 98% te waarborgen, heb je eveneens een toereikende capaciteit aan machines en logistiek nodig.

Smart Factory in de Achterhoek
247TailorSteel is betrokken bij het Smart Factory project in de Achterhoek. Dit betreft een initiatief van een aantal regionale, niet-concurrerende OEM’ers in de metaalbewerkende- en -verwerkende industrie, die zich verenigen in een community-omgeving.Daarin kunnen kennis, ervaring en resources gezamenlijk gedeeld en beter benut worden. Ook zullen er opleidingscentra en kennisinstituten aan deze community deelnemen. Een eerste stap zal zijn om het buigen van metalen plaatmateriaal in een centrale gezamenlijke omgeving onder te brengen. Daardoor kunnen de deelnemers hun buigwerkzaamheden sneller en efficiënter laten verrichten. In een later stadium kan de eenheid worden uitgebreid met andere bewerkingsprocessen, zoals robotlassen.

Dit alles moet er voor zorgen dat de regio zijn concurrentiepositie behoudt en veilig stelt voor de toekomst. Essentieel daarvoor is dat zowel de werkgelegenheid aan de ene kant als de juiste arbeidskrachten aan de andere kant in evenwicht blijven. De belangstelling hiervoor is groot en ook hiermee bewijst 247TailorSteel ingespeeld te zijn op de toekomst door zich te blijven ontwikkelen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Van der Sluis legt met Cutlite Penta fiberlaser stevige basis voor plaatwerk-tak

28-02 Plaatwerk is een vrij nieuwe activiteit voor Van der Sluis Technische Bedrijven, dat zich…

Automatisering

AI blaast industriële productie nieuw leven in

17-01 Kunstmatige intelligentie is onmisbaar geworden bij het bewaken en besturen van machines. Neurale netwerken…

Plaatbewerking

Mazak voert vermogen lasernijmachine op naar 20 kW

27-10 De nieuwste Optiplex 3015 NEO is uitgerust met een nieuwe fiberlaserresonator van 20 kW.…

Plaatbewerking

Zonder automatisering had ‘vriendengroep’ Ter Horst Metaaltechniek niet kunnen starten

06-07 Hij had al tientallen jaren ervaring in de metaalbewerking bij andere werkgevers, toen hij…

Plaatbewerking

Alle beweging in één compacte lijn

05-07 Want het is voor Van de Brande niet zo zeer de snijsnelheid die van…

Automatisering

Maakt automatisering het oog van de vakman overbodig?

27-06 Bij de tweede editie van Tuwi Next op de hoofdvestiging van machineleverancier Tuwi in…

Plaatbewerking

De basis van het nieuwe MTU+ is techniek

20-06 In MTU+ kun je direct offertes genereren, met enkele klikken een order plaatsen, zelf…

Automatisering

Vision, Robotics & Motion: slimme automatiseringsoplossingen in de maakindustrie

31-05 Het vinden en implementeren van passende oplossingen met vision, robotica en motion is vaak…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?