Veiligheidscontroller Omron

0
133

Omron introduceert de NX-serie-veiligheidscontroller, die als eerste ter wereld twee veiligheidsprotocollen ondersteunt: CIP-Safety, dat wordt gebruikt door fabrikanten van industriële robots en Safety over EtherCAT (FSoE), dat snel kan reageren.

 

Fabrikanten in de automotive- en voedselindustrie hebben te maken met producten met korte levenscycli en hebben daarvoor productielijnen nodig met een opbouw die geschikt is voor veel verschillende producten in kleine volumes. Veiligheidssystemen leggen productielijnen of locaties stil om mensen te beschermen tegen mogelijke gevaren, zoals robots die in gebruik zijn. In het geval van traditionele veiligheidssystemen moet de hele productielijn worden gecontroleerd, zelfs als er slechts een deel wordt aangepast.

Er is steeds meer vraag naar veiligheidssystemen met gemakkelijke installatie en onderhoud, vanwege de groeiende inzet van robots en tekorten aan ervaren controleurs. Om aan deze vraag te voldoen heeft Omron de NX-serie-veiligheidscontroller ontwikkeld. Deze maakt het gemakkelijk om veiligheidssystemen op te zetten voor grote productielijnen met industriële robots en voor fabrieksapparatuur met snelle besturing. Het biedt modulair veiligheidstoezicht, waardoor het niet meer nodig is om de hele productielijn stil te leggen als de lay-out wordt aangepast of tijdens onderhoud. Door automatisch geprogrammeerde veiligheidssystemen, offline simulatie en online functietesten voor het testen van veiligheidsprogramma’s is er minder tijd nodig, van de ontwerpfase tot aan de veiligheidscontrole. Dankzij loggegevens kunnen bovendien zelfs onervaren werknemers de oorzaak vinden van een plotselinge productieonderbreking, wat de productiviteit maximaliseert.