Verbeterde Nederlandse versie SharpCAM voor CNC frezers

0

In de nieuwe release van SharpCAM (versie 1.6.1) kan de gebruiker werken met een volledige Nederlandse, Duitse of Italiaanse userinterface. Ook is de controle van het CNC programma verbeterd omdat de 3D simulaties met Microsofts DirectX technologie is geoptimaliseerd.

“De verificatie van de gereedschapsbanen is nu nog sneller uit te voeren en de NC code is op elk moment en altijd direct beschikbaar”, zegt Peter Schuurbiers van CNC Instructie Buro, SharpCAM Master Reseller in de Benelux en Duitstalige landen van de EU. “Daarbij is SharpCAM volledig associatief. Elke aanpassing van de productgeometrie, wijziging van het gereedschap of de bewerkingsvolgorde, wordt direct verwerkt in de output van het CNC programma. Meervoudige opspanningen zijn eenvoudig te realiseren, door geprogrammeerde werkstukken te kopiëren in een matrix van onderdelen op de machinetafel, met automatische optimalisatie van het aantal toolwisselingen en optimaal positioneren per bewerking.”

Het CNC Instructie Buro wil het vak van CNC frezer aantrekkelijker maken en mogelijkheden bieden om het lastigere programmeerwerk efficiënter uit te voeren. De SharpCAM software is voor CNC frezers is wat dat betreft een stap voorruit. “Het is gemakkelijker werken met een eigen laptop bij de machine en dit pakket”, aldus Schuurbiers. “Dit maakt het beroep van CNC frezer ook leuker.”

De SharpCAM licentie wordt geleverd inclusief postprocessoren, het Nederlandse servicepakket met instructiefilmpjes, duidelijke en bondige Nederlandse start-up handleiding, een leerprogramma en voorbeelden.

De SharpCam software is te bestellen op www.verspanersforum.nl of direct in de webwinkel op www.cncinstructieburo.nl.