Voortman legt focus op snijproces voor plaatmateriaal

Voortman zal de bezoekers van de MetaalExpo informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van snijprocessen voor verschillende soorten plaatmateriaal in de diverse marktsegmenten.

Met de implementatie van de VCS-snijsystemen van Voortman Cutting Systems heeft Voortman haar machineaanbod voor de plaatverwerkende industrie flink uitgebreid. De drie modellen VCS Compact, VCS Thermo en VCS Multi bieden een scala aan mogelijkheden om snijprocessen te optimaliseren en te perfectioneren.

Het instapmodel VCS Compact is uitgerust met een enkele plasmatoorts waar verschillende plasmabronnen op aangesloten kunnen worden. Dankzij de automatische gasconsole in de plasmabron kan snel geschakeld worden tussen snij- en markeerbewerkingen, waardoor het layout markeren van onderdeelnummers mogelijk is. Standaard leverbaar op zowel de VCS Compact alsook op de andere twee types is de True Hole Technology van Hypertherm en Contour Cut van Kjellberg. Dankzij deze technieken wordt een hogere kwaliteit van de snijgaten gecreeërd.

De VCS Thermo heeft de mogelijkheid om de lichtgewicht maar solide brug, naast de plasmatoorts, uit te breiden met een extra autogeentoorts. In combinatie met het servogestuurde tandheugelmechanisme met lineaire geleidingen wordt hierdoor een breed scala aan snijopdrachten mogelijk. Verder is de VCS Thermo standaard uitgerust met onder andere layout markeren middels plasma, automatische hoogteregeling voor een constante afstand tussen snijtoorts en materiaal en nesting software voor het optimaal benutten van plaatmateriaal.

Voor het snijden van grote of repeterende opdrachten kan de VCS Multi worden uitgerust met maximaal 8 autogeentoortsen, 2 plasmatoortsen of een combinatie daarvan. Ook het layout markeren met plasma, servogestuurd tandheugelmechanisme en nesting software is standaard. Dit systeem kan echter ook uitgebreid worden met een drievoudige autogeentoorts voor bevelen of een 3D plasma bevelunit voor het snijden tot een hoek van 45°.

Natuurlijk biedt Voortman ook systemen voor het boren en snijden van platen. De V320C/V330C combineert het boren en snijden van plaatmateriaal op één portaal, waarbij zowel plasma als autogeen snijden mogelijk is en layout markeren standaard. Boren is mogelijk tot een dikte van 40 mm, snijden tot een dikte van 75 mm en schroefdraadtappen tot M30.
De V330S scheidt het boren en snijden van platen in twee verschillende portalen om zodoende beide processen onafhankelijk van elkaar plaats te laten vinden. Dit zorgt voor een aanzienlijke productieverhoging waarbij het belangrijkste doel, een geautomatiseerd proces zonder handmatige tussenkomst, bereikt wordt.

Voortman, hal 6 stand D100 (MetaalExpo)

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Metalix moderniseert deel plasmasnijcapaciteit

25-03 Eén schip kan tot wel 10.000 ton gesneden en gevormd staal bevatten. Een enorme…

Plaatbewerking

Beter snijden met quantumcomputer

18-04 In het QUASIM-project wil Tobias Stollenwerk van het onderzoekscentrum Jülich (in de buurt van…

Plaatbewerking

247 Lasersnijden groeit razendsnel

05-04 Het bedrijf van Michiel de Hoog en Oscar van Buijtene groeit dus razendsnel. “Veel…

Plaatbewerking

Koike bezorgt De Boer forse uitbreiding snijcapaciteit

08-03 Met de installatie van beide machines heeft De Boer zijn investeringsprogramma Plasma 2.0 afgerond.…

Plaatbewerking

Aan de Stegge Snijtechniek investeert in plasma- en autogeen snijden

22-02 De afmetingen van de machine zijn 3.000 x 6000 mm, wat in de toekomst…

Uncategorized

Slijtdelen voor extreem afgeschuind plasmasnijden

20-01 Hypertherm introduceert nieuwe slijtdelen voor snijden met extreme afschuining voor het Maxpro200 LongLife plasmasnijsysteem…

Plaatbewerking

De Boer Snijbedrijf breidt plasma snijcapaciteit fors uit

07-09 De Boer Snijbedrijf in Uitgeest breidt de bestaande plasma snijcapaciteit (Koike Versagraph 6000/400A) uit…

Plaatbewerking

Snijkwaliteit sterk punt van fiberlasers Cutlite Penta

25-08 Fiber Laser Benelux in Ede vertegenwoordigt de fiberlasersnijmachines van Cutlite Penta in de Benelux.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV