‘Werken op anderhalve meter kan goed in de industrie’

0

Het instellen van ploegendiensten zonder ploegoverdracht, desinfectiepauzes voor de gereedschappen, thuis omkleden, aanpassing van interne routing, plaatsing van schermen en het faseren van lunch- en koffiepauzes. In de publicatie ‘Ondernemen in tijden van corona’ stelt ABN AMRO dat het anderhalvemeter-protocol binnen de industrie goed te implementeren is.

“Het lijkt erop dat het gebod anderhalve meter afstand te houden voorlopig van kracht blijft. De directe gevolgen daarvan voor industriële productieprocessen lijken vooralsnog beperkt”, aldus ABN AMRO in deze nieuwe Sector Advisory- Industrie. “Fabrieken zijn veelal ruim opgezet en veel bewerkingsmachines werken automatisch of zijn op afstand aan te sturen.”

Lees hier de publicatie ‘Ondernemen in tijden van corona’ van ABN AMRO gericht op de industrie. In de publicaties zitten links met informatie over diverse concrete praktijkvoorbeelden.

Tevens doen de sectorspecialisten van de bank een aantal aanbevelingen aan industriële bedrijven voor acties voor de korte termijn en de lange termijn.