Werkpaard voor snijwerk

De ACT Maxor is een robuuste dubbel aangedreven aluminium portaalsnijmachine, die kan worden uitgevoerd met een tweede onafhankelijke support met bijvoorbeeld een extra plasmatoorts, een autogeentoorts of een inkjet markeerinrichting. Tevens is deze machine uit te rusten met een 3D bevel unit voor plasmasnijden.

De nieuwste uitvoering van de Maxor, waarvan er al één is verkocht, wordt op de METAVAK gedemonstreerd door ACT Machinery. Het is volgens de snijspecialist uit Joure een echt werkpaard dat geschikt is voor zowel loonsnijwerk als voor eigen productie. Door zijn configuratie is hij 24 uur per dag inzetbaar met een gegarandeerd hoge productie in combinatie met lage onderhoudskosten.
De ACT Maxor is uitgerust met Hypertherm onderdelen (CNC, stroombron, hoogteregeling en software), Bosch Rexroth Sercos III drivepacks en geleidingen en Atlanta tandheugels met schuine vertanding, waardoor True Hole snijden tot de mogelijkheden behoort. De ACT Maxor is te verkrijgen tot 5 meter breed en 30 meter lang.

Kwaliteitsonderdelen
ACT Machinery ontwerpt en bouwt X-, Y-, Z- portaalmachines die geschikt zijn voor diverse toepassingen, waaronder plasma- en autogeen snijden en bijvoorbeeld frezen of printen. Door het uitgekiende design en het gebruik van uitsluitend kwaliteitsonderdelen (Hypertherm, Bosch Rexroth, Atlanta, et cetera) hebben de machines een hoge nauwkeurigheid, lange levensduur en betrouwbaarheid.  Ze zijn geheel uit aluminium vervaardigd waardoor een grote stijfheid wordt gecombineerd met een laag eigen gewicht, hetgeen belangrijk is voor een accurate en trillingsvrije beweging.
De ACT Maxor maakt deel uit van een complete lijn snijmachines, die verder bestaat uit de Mini, de Minor en de Major. De ACT Mini is een compacte dubbel aangedreven portaalsnijmachine met vaste afzuigtafel en geïntegreerde filterunit. Hierdoor is het geheel gemakkelijk te (ver)plaatsen. Hij is verkrijgbaar in formaten van 2500×1250 mm tot en met 6000×2000 mm. De ACT Minor, een vast opgestelde dubbel aangedreven portaalsnijmachine, is een solide machine die geschikt is voor eigen productie. De ACT Minor  is te verkrijgen tot 3 meter breed en 15 meter lang. De ACT Major tot slot is de snijmachine voor het zware werk en uit te rusten met diverse opties zoals 3D bevelsnijden, boor- en frees-units, meerdere plasmasystemen en autogeen snijden met meerdere toortsen. Deze snijmachine is geschikt voor scheepswerven en loonsnijwerk, maar natuurlijk ook goed in te zetten voor eigen productie.  Door toepassing van meerdere onafhankelijk aangedreven supports kunnen twee platen tot 3 meter breed parallel of gespiegeld worden gesneden zelfs in combinatie met 3D snijden. De ACT Major is te verkrijgen tot 6,5 meter breed en 50 meter lang.

ACT Machinery
Standnummer 104

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

247 Lasersnijden groeit razendsnel

05-04 Het bedrijf van Michiel de Hoog en Oscar van Buijtene groeit dus razendsnel. “Veel…

Plaatbewerking

Snijkwaliteit sterk punt van fiberlasers Cutlite Penta

25-08 Fiber Laser Benelux in Ede vertegenwoordigt de fiberlasersnijmachines van Cutlite Penta in de Benelux.…

Verbinden

Mobiele las- en snijsystemen bij Koike

06-11 Fabrikant van CNC-snijmachines en portable snij- en lasapparatuur Koike, zal tijdens de Welding Week…

Plaatbewerking

Maatwerk in staal voor rolframepers

10-04 De Duitse firma Wiedenmann-Seile produceert onder meer klantspecifieke hydraulische persen met tot wel 1.000…

Plaatbewerking

Nieuwe slijtdelensets voor XPR-snijsystemen

06-03 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, is begonnen met de verzending van slijtdelensets…

Verbinden

ESAB introduceert accu-aangedreven GMAW tractoren

09-01 ESAB Welding & Cutting heeft een volledig pakket van gemechaniseerde GMAW-lassystemen geïntroduceerd, inclusief op…

Automatisering

KuMaTech automatiseert transport van gesneden onderdelen

26-10 Sinds Willem Kuunders met zijn nieuwe bedrijf KuMaTech de Technishow Innovation Award heeft gewonnen…

Featured

Trumpf Active Speed control: altijd snijden met de beste snelheid

23-10 Het systeem Active Speed Control dat Trumpf deze week presenteert op de Euroblech, kijkt…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X