Young cuttingtools organiseert succesvolle demodag

Demodagen zijn voor Young cuttingtools, totaalleverancier van verspanende gereedschappen, een middel om klanten te laten kennismaken met de nieuwste producten en technieken. Op een demodag in St. Jacobiparochie lieten twintig Noordelijke metaalbewerkers zich onlangs bijpraten over nieuwe producten en de diverse toepassingen.

Young cuttingtools zag het beursbezoek de afgelopen jaren teruglopen. “Daarom hebben we een alternatief bedacht”, vertelt directielid René van Ommen. “Door de organisatie van regionale demodagen gaan we naar de klanten toe.”

De demodag in St. Jacobiparochie was al weer de tweede. Directielid Gerard Hofman: “Het blijkt een succesvol concept. We organiseren de demodagen op zaterdag, zodat iedereen in de gelegenheid is te komen. Eerst vertellen we over de theorie en achtergronden van de producten, daarna kunnen klanten kennismaken met de praktische toepassingen waarbij natuurlijk veel ruimte is voor het stellen van bedrijfsspecifieke vragen.”

Museum MSE Forks
De gekozen locatie was het museum van MSE Forks, wereldwijd marktleider in de productie van hydraulische forks. “In het museum ruik je de geur van de metaalindustrie en zie je de technieken van vijftig jaar geleden, zoals machines die door riemen worden aangedreven. Een deur verder stap je in een hightech verspaningsruimte met de nieuwste technieken”, vertelt Van Ommen.

Familiebedrijf MSE Forks was graag gastheer van de demodag. Purchase Manager Dirk Draaisma licht toe: “Ons bedrijf is een groot voorstander van ketenintegratie. Sinds vorig jaar werken wij samen met Young cuttingtools. Deze samenwerking heeft ons een aanzienlijke kostenbesparing opgeleverd. Het aantal gereedschapssoorten is met 40% gereduceerd. Wij geloven in samen bouwen met leveranciers en klanten. De demodag van Young cuttingtools past naadloos in die filosofie.”

Speciale gast
Speciale gast in St. Jacobiparochie was Avi Dov, technisch specialist van YG-1, producent van verspanende gereedschappen, waarvan Young cuttingtools exclusief dealer is in Nederland. Hofman: “Avi Dov reist de hele wereld over om dit type workshops te geven over de vele mogelijkheden van de YG-1 producten. Onze klanten horen op die manier ook veel over toepassingen en ontwikkelingen wereldwijd.”
Daarnaast werden de aanwezigen op de hoogte gebracht van de Multimat producten van Lamina, producent van hoogwaardige wisselplaten met een universele toepasbaarheid, waardoor flink bespaard kan worden op de materiaalkosten De Lamina lijn is eveneens exclusief verkrijgbaar bij Young cuttingtools.

Vervolg
Young cuttingtools kijkt terug op een succesvolle demodag die later dit jaar een vervolg zal krijgen in een andere regio. “We merken dat klanten een grote behoefte hebben aan kennis. Bovendien biedt een demodag mogelijkheden onderling informatie uit te wisselen en bij te praten. Het is dus tevens een uitstekend netwerkmoment”, besluiten René van Ommen en Gerard Hofman.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK bewijst: metaalsector durft weer te investeren

30-10 De vakbeurs METAVAK heeft ongeveer 8300 bezoekers getrokken. De stemming op de beursvloer was…

Verspanen

Catalogus Hoffmann Group bevat meer dan 4.000 nieuwe artikelen

04-08 De nieuwe productcatalogus van de Hoffmann Group, die zoals gebruikelijk op 1 augustus is…

Geen categorie

Magistor breidt organisatie verder uit

09-06 Magistor, de straal- en verspaningsspecialist uit Rijssen, heeft haar organisatie verder uitgebreid. Per 1…

Automatisering

Samenwerking Magistor en ATS EdgeIT

27-01 Magistor, leverancier van verspanende gereedschappen, is een samenwerking aangegaan met ATS EdgeIT, leverancier van…

Geen categorie

Seco Tools lanceert digitale portal

30-12 Seco Tools lanceert in 2015 het digitale portal My Pages. Hiermee kunnen fabrikanten overal…

Geen categorie

Gereedschapsleverancier Hoffmann doorbreekt grens van 1 miljard euro omzet

17-12 De Hoffmann Group, systeempartner voor professionele kwaliteitsgereedschappen, heeft de magische grens van 1 miljard…

Geen categorie

Gereedschapsactiviteiten VIBA naar Biesheuvel

16-12 Biesheuvel Groep heeft de business unit Gereedschappen & Meten van VIBA overgenomen. Hiermee zet…

Geen categorie

Startgereedschapssets Sandvik Coromant

02-06 Sandvik Coromant biedt een serie startgereedschapssets aan, die zijn ontworpen om nieuwe machines onmiddellijk…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?