Air Products toont complete productrange op Techni-Show

Air Products laat op de Techni-Show zijn hele range gassen en apparatuur voor lassen en snijden zien. Bovendien is er op de stand een lashoek ingericht, waar lasspecialisten in de praktijk demonstreren wat de mogelijkheden en voordelen zijn van het werken met de gassen en gasmengsels van Air Products voor het lassen en snijden van verschillende metaalsoorten.

Onder meer worden de Integra-cilinders met ingebouwd reduceertoestel getoond. Dankzij dat ingebouwde toestel hoeven bedrijven geen extra kosten meer te maken voor aanschaf en onderhoud van aparte reduceertoestellen. De Integra-cilinders hebben een vergelijkbare inhoud als de traditionele hoge cilinders, maar ze zijn kleiner, stabieler en 23% lichter waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor mobiel gebruik in de werkplaats of op locatie. Omdat de Integra-cilinders kleiner en lichter zijn, zijn ze ook veel veiliger. Ze vallen niet snel om en omdat het reduceerventiel in de beschermkap is ingebouwd, is het risico op beschadiging gering. Het reduceertoestel regelt drukken tot vier bar en kan niet verwijderd worden. Dankzij de handige snelkoppeling kan de lasapparatuur eenvoudig, snel en zonder hulpmiddelen aangesloten worden. Vrijwel alle lasgassen van Air Products zijn leverbaar in Integra-cilinders.

CryoEase-tanks
Air Products heeft diverse manieren om las- en snijgassen aan zijn klanten te leveren. De juiste keuze voor de manier van levering kan kosten besparen en stilstand door het wisselen van cilinders voorkomen. Afhankelijk van de hoeveelheid gas die in het productieproces nodig is, kan het voor bedrijven zinvol zijn om van losse cilinders over te stappen op cilinderpakketten of op opslagtanks voor vloeibaar gas. Daarvoor heeft Air Products de CryoEase-service geïntroduceerd. Air Products adviseert zijn klanten over te stappen op CryoEase-tanks bij een gebruik van meer dan tien cilinders met zuivere gassen als argon, zuurstof of stikstof per maand. Als men gasmengsels gebruikt, ligt het omslagpunt bij ongeveer dertig cilinders per maand.

De CryoEase-tanks zijn niet alleen een kosteneffectief en comfortabel alternatief voor bedrijven die grote hoeveelheden gas gebruiken. De opslagcapaciteit van de kleinste CryoEase-systemen bedraagt 230 liter. De tanks zijn geschikt voor bedrijven die zo’n tien cilinders per maand gebruiken. Een van de voordelen van de CryoEase-service is dat bedrijven geen aandacht meer aan het voorraadbeheer van gassen hoeven te besteden. Air Products monitort namelijk de inhoud van de tanks op afstand en zorgt ervoor dat er altijd voldoende voorraad is. Voorraadtanks maken ook de handling van grote en zware cilinders overbodig. Dat bespaart veel tijd en de kans op ongelukken wordt aanzienlijk beperkt. Bij de opslag van vloeibare gassen werkt de lasser bovendien met aanzienlijk lagere drukken, wat veel veiliger is.

Maxx-gassen
Op de stand van Air Products zijn ook alle Maxx-gassen te zien. Tot de brede range van lasgassen behoren onder meer de Alumaxx- gassen, die speciaal ontwikkeld zijn voor het lassen van aluminium en aluminiumlegeringen. Euromix M21 is ontwikkeld voor het MAG-lassen van koolstof-mangaanstaal, terwijl de verschillende Ferromaxx-varianten bij uitstek geschikt zijn voor dikke en dunne plaatmaterialen of koolstofstaal. De Innomaxx-gassen bieden de beste lasresultaten met roestvast staal. Met behulp van hun uitgebreide kennis van de verschillende industrieën en de verschillende lastoepassingen kunnen adviseurs van Air Products bedrijven helpen bij de keuze van de juiste gassen, de juiste technologie en de meest efficiënte werkprocessen.

Demonstraties
Om de voordelen van de Maxx-gassen in de praktijk te laten zien, heeft Air Products op de stand een demonstratiehoek ingericht, waar lasspecialisten de resultaten laten zien van het lassen met verschillende gassen bij verschillende toepassingen en materialen. De specialisten van Air Products geven op de stand eveneens veiligheidsadviezen en laten de veiligste manier zien voor het gebruik van lasgassen in toepassingen en processen zoals die in werkplaatsen en de metaalindustrie gebruikelijk zijn. Daarnaast zijn de lasspecialisten tijdens de beurs beschikbaar voor allerlei andere vragen op het gebied van lassen en snijden.

Air Products, hal 10, stand C009

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Max Bleijswijk nieuwe directeur Kemppi Benelux

25-03 Na een dienstverband meer dan 30 jaar legt Joop van Elen per 1 april…

Geen categorie

Bossche Bollen van Venvulas voor supercascobouwer

30-03 Venvulas Lastechniek uit Vught heeft 250 Bossche Bollen laten aanrukken voor de productieploeg van…

Geen categorie

Bouw nieuwe vul- en distributiecentrum Air Products vordert gestaag

22-12 De bouw van het nieuwe vul- en distributiecentrum voor cilindergassen van Air Products in…

Geen categorie

Oerlikon demonstreert nieuwste lastechniek bij STV

04-07 Onder stralende weersomstandigheden deed de Oerlikon Welding Tour afgelopen donderdag de vestiging van STV…

Geen categorie

Venvulas Lastechniek opent vestiging in Denemarken

02-06 Lastechniekspecialist Venvulas Techniek uit Vught heeft een verkoop- en servicevestiging geopend in Gedved in…

Geen categorie

Air Products opent nieuwe luchtscheidingsinstallatie in Gent

28-04 De nieuwe luchtscheidingsinstallatie (ASU4) van Air Products in de haven van het Belgische Gent…

Verbinden

Kumoweld ontvangt NIL certificaat ‘erkende lasopleiding’

18-04 Kumoweld Assen heeft tijdens haar jaarlijkse EWM High Tech Welding Day het certificaat ‘NIL…

Geen categorie

Kumoweld ontvangt NIL certificaat 'erkende lasopleiding'

18-04 Kumoweld Assen heeft tijdens haar jaarlijkse EWM High Tech Welding Day het certificaat ‘NIL…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV