Oerlikon demonstreert nieuwste lastechniek bij STV

0
936

Onder stralende weersomstandigheden deed de Oerlikon Welding Tour afgelopen donderdag de vestiging van STV Las- en Snijtechniek in Amsterdam aan. In de grote demotrailer konden de bezoekers kennismaken met de nieuwste lasmachines en diverse demonstraties volgen.

Oerlikon, het internationale merk van Air Liquide Welding, is een van de belangrijkste vertegenwoordigingen van STV. De Amsterdamse onderneming levert niet alleen de lasmachines van Oerlikon, maar ook toevoegmaterialen en lastoebehoren zoals helmen.

Al deze producten waren te zien in de fraai bestickerde demotrailer waarmee Oerlikon momenteel langs een groot aantal distributeurs in Europa reist, zodat eindgebruikers live kennis kunnen maken met Oerlikons oplossingen voor lasmachines en toebehoren voor las- en snijtechniek.
Een van de meest recente innovaties is de Citowave II. Dit MIG/MAG lasapparaat is volledig digitaal en beschikt over een ingebouwd data logging systeem, aan de hand waarvan de gebruiker naderhand kan aflezen hoe de las precies is gelegd. “Erg interessant met het oog op de nieuwe 1090-norm”, aldus Bart Stuurman van STV.
Ook voor het draagbare lasapparaat Citomig 200MP en de demonstraties met de TIG machines Citotig DC (voor koolstofstaal en RVS) en Citotig AC/DC (voor aluminium en staal) was veel belangstelling.

De Oerikon Welding Tour bij STV Las- en Snijtechniek trok zo’n 50 bezoekers, die na de rondleiding door de truck ook een kijkje namen in de winkel van STV, waar ze met een aantrekkelijke korting ook producten konden kopen van de andere leveranciers die STV vertegenwoordigt. Tevens maakte STV van de gelegenheid gebruik om haar technische dienst (onderhoud, keuringen, kalibraties et cetera) onder de aandacht te brengen. “Het was een succesvol evenement”, blikt Bart Stuurman tevreden terug. “Fantastisch weer, een prettige stemming en de hele dag lekker druk. De komende dagen gaan we aan het werk om alle gelegde contacten goed op te volgen.”

De Oerlikon Welding Tour doet de komende dagen nog een aantal adressen in Nederland aan:

Maandag 7 juli: Koninklijke Hollestelle in Goes
Dinsdag 8 juli: Duursma W&O in Veenendaal
Woensdag 9 juli: Air Liquide Welding in Breda
Donderdag 10 juli: Groothandel Post in Kampen
Vrijdag 11 juli: Bert Dikken in Hasselt