Bouw nieuwe vul- en distributiecentrum Air Products vordert gestaag

De bouw van het nieuwe vul- en distributiecentrum voor cilindergassen van Air Products in Haarlemmerliede vordert gestaag. Onlangs werd met de plaatsing van de voorraadtanks voor de opslag van luchtgassen het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt.

Ook de bedrijfshal en het kantoorgebouw zijn inmiddels klaar en met de afbouw en de inrichting van de gebouwen is al begonnen. De verwachting is dat het nieuwe vul- en distributiecentrum in februari in gebruik genomen kan worden. De kantoorafdelingen verhuizen later naar Haarlemmerliede.

In het nieuwe, state-of-the-art vul- en distributiecentrum op bedrijventerrein PolanenPark worden stalen cilinders gevuld met atmosferische gassen als zuurstof, argon en stikstof. Daarnaast wordt op het terrein een aantal cilinders met specialistische gassen en gasmengsels opgeslagen, die afkomstig zijn van een vulstation in België. Samen met de in Haarlemmerliede afgevulde cilinders worden ze per vrachtauto bij de agenten en klanten van Air Products in Nederland afgeleverd. Door de goede aansluiting van PolanenPark op het landelijke (snel)wegennet worden de transport- en levertijden verkort.
De cilindergassen van Air Products worden gebruikt in de metaalindustrie, door bouw- en constructiebedrijven, in de scheepsbouw, de offshore en in autobedrijven gebruikt voor lassen en snijden en in de voedingsmiddelenindustrie voor het invriezen en verpakken van voedingsmiddelen. Belangrijke afnemers van de gassen zijn daarnaast ziekenhuizen en laboratoria.

Dankzij de nieuwbouw, de optimale routing op het terrein en de nieuwe installaties wordt het nieuwe vul- en distributiecentrum een van de modernste, meest efficiënte en veiligste in de wereld. Door een aantal bouwkundige aanpassingen en maatregelen zoals geluidsschermen en speciale beplanting past het nieuwe complex bovendien prima in zijn omgeving en is er geen overlast voor omwonenden.

Dankzij de verplaatsing van het bedrijf uit het Havengebied in Amsterdam naar Haarlemmerliede blijft de werkgelegenheid voor de regio behouden. Op de nieuwe locatie komen in het totaal zo’n honderd mensen te werken; dertig in het vulcentrum en zeventig medewerkers op kantoor, die zich bezighouden met marketing, verkoop, technische ondersteuning en service. De ritten voor de levering van gassen worden verzorgd door twintig chauffeurs van een regionaal transportbedrijf.
De nieuwe locatie biedt bovendien voldoende mogelijkheden voor verdere groei van de activiteiten en het aantal werknemers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Air Products opent nieuwe luchtscheidingsinstallatie in Gent

28-04 De nieuwe luchtscheidingsinstallatie (ASU4) van Air Products in de haven van het Belgische Gent…

Geen categorie

Air Products toont complete productrange op Techni-Show

19-02 Air Products laat op de Techni-Show zijn hele range gassen en apparatuur voor lassen…

Geen categorie

Air Products introduceert 10 liter argoncilinder met 300 bar druk

26-03 De XtraLite argoncilinder is het nieuwste product binnen het Integra assortiment van Air Products,…

Geen categorie

Linde Benelux lanceert in één week zes nieuwe websites

19-07 Zes nieuwe URL’s, die Linde Benelux achter elkaar online zette. Dat is het resultaat…

Geen categorie

Air Products in Botlek wint gouden award voor veiligheid

27-06 De vestiging van Air Products in de Botlek, waar industriële gassen geproduceerd worden, heeft…

Geen categorie

Kennis over lasgassen en hun toepassingen laat te wensen over

03-04 Uit een onderzoek dat Air Products tijdens de Techni-Show uitvoerde naar de kennis van…

Geen categorie

Linde Gas komt met Genie gascilinder

23-02 De stand van Linde Gas Benelux staat in het teken van het thema ‘Easy…

Geen categorie

Linde biedt met gasmeetservice extra kwaliteitsinstrument

05-09 Gassenleverancier Linde is een nieuwe dienstverlening gestart: de gasmeetservice. Hiermee kan Linde bedrijven die…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X