Belttech steunt Ironman Han Peter Lucas

Ironman, alleen al deze naam spreekt tot de verbeelding als je actief bent in de metaalsector. En als dan ook nog eens een goede bekende mag deelnemen aan de Ironman op Hawaiï, de bakermat van de triatlon, dan ben je graag bereid hem te ondersteunen.

Eddy van den Belt van persenleverancier Belttech ondersteunt triatleet Han Peter Lucas, zodat die kan deelnemen aan de Ironman Hawaiï, het WK triatlon.

Dat doet Eddy van den Belt van Belttech, leverancier van persen en aanvoerlijnen, dan ook. Hij steunt Han Peter Lucas, zodat die in oktober kan deelnemen aan de Ironman Hawaiï, het wereldkampioenschap triatlon.

Van den Belt kent de triatleet van zijn fietsclub in Zwolle. “Han Peter kwam binnen als een beginnend fietser en ik was direct onder de indruk van zijn snelle progressie.” Lucas heeft lang aan waterpolo op hoog niveau gedaan. Later stortte hij zich op de triatlon.

Het zwemmen was uiteraard geen probleem, het fietsen en hardlopen heeft hij inmiddels ook goed onder de knie. Zelfs zo goed dat hij bij zijn eerste triatlon over de volle afstand (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km hardlopen) tijdens het EK in Frankfurt tweede werd in zijn leeftijdscategorie 40-44 jaar. Hiermee kwalificeerde hij zich voor het WK op Hawaiï. “Dat is voor mij een droom die uitkomt, want Hawaiï is toch de bakermat van de triatlonsport.”

Maar het is ook een droom die financieel best wat voeten in de aarde heeft. De Ironman Hawaiï is door de warmte en de hoge luchtvochtigheidsgraad een ongekend zwaar evenement. De wedstrijd zelf is op 8 oktober, maar Lucas gaat er al op 29 september samen met zijn vrouw en zijn trainer naar toe om te acclimatiseren.

Als pure amateur is hij dan ook blij met ondersteuning door Belttech. Behalve de naam Ironman zijn er wel meer linken tussen de prestaties van de triatleet en de metaalbewerkingsmachines van Belttech. Op de triatlonfiets van Lucas zitten diverse stalen stansdelen, onder andere in het schakel- en remsysteem en de pedalen. Maar de Zwolse triatleet ziet vooral overeenkomsten in de consistentie. Hij traint dagelijks volgens een strakke jaarplanning met blokken voor kracht, intensiteit en uithoudingsvermogen.

“Consistentie en kwaliteit in mijn trainingen zijn heel belangrijk en dat geldt ook voor de dingen die in de metaalindustrie worden gemaakt. Met machines kun je duurzame producten maken volgens een bepaalde norm en dat zegt iets over de kwaliteit van wat je produceert. Voor mij als duuratleet geldt hetzelfde: door consistentie en een hoge kwaliteit van mijn trainingen kan ik een langdurige prestatie op hoog niveau neerzetten.”

Gesteund door Belttech is Han Peter Lucas vast van plan om dat op 8 oktober te doen in Hawaiï. Andere metaalbedrijven die de Zwolse Ironman willen ondersteunen bij het realiseren van zijn droom, vinden alle informatie hierover op zijn website.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare neemt branchegenoot Belttech over

17-06 Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Deze vinden…

Plaatbewerking

Grote productiviteitswinst

20-04 “We verdienen deze investering dus redelijk snel terug. Het liefst hebben we de lijn…

Plaatbewerking

Sangiacomo persen 20 jaar in Nederland: ‘Schot in de roos’

20-03 Van den Belt kan zich nog goed herinneren hoe Sangiacomo voet aan wal zette…

Plaatbewerking

Dimeco showt diverse productielijnen

02-11 Dimeco, de Franse producent van flexibele productielijnen voor ponsen, snijden en rolvormen vanaf coil,…

Plaatbewerking

Stokoud beestje vervangen door moderne Sangiacomo pers

12-10 Belttech heeft bij Greif in Vreeland een 70 jaar oude excenterpers vervangen door een…

Plaatbewerking

Belttech levert persstraat aan Stanstechniek

12-06 Belttech, leverancier van machines voor spaanloze metaalbewerkingen, heeft een Sangiacomo-Dimeco persstraat geleverd aan Stanstechniek…

Plaatbewerking

Belttech neemt activiteiten Rijva over

20-11 De advies- en verkoopactiviteiten van machineleverancier Rijva in Vaassen zijn per 1 november overgenomen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X