Stokoud beestje vervangen door moderne Sangiacomo pers

0

Belttech heeft bij Greif in Vreeland een 70 jaar oude excenterpers vervangen door een nieuwe 50 tons Sangiacomo pers. “We vervangen wel vaker persen, maar niet vaak zijn ze zo oud”, vertelt Eddy van den Belt van Belttech.

In de persenwereld was jarenlang een verschuiving te zien van investeringen in  C-framepersen naar portaalpersen, die vrijwel altijd waren bestemd voor verwerking van materiaal vanaf coil in een automatisch draaiende productielijn. “Daarnaast werden er ook zeker nog C-frame persen voor handinlegwerk verkocht”, aldus Van den Belt. “Maar de afgelopen periode – notabene tijdens de coronacrisis – hebben we nog weer bij drie adressen in Nederland een Sangiacomo pers voor handinlegwerk geleverd. Bij Driessen Speciaalwerk in Venray, Technivorm in Amerongen en Greif in Vreeland.”

Bij Greif is dus een 70 jaar oude excenterpers vervangen. Daar waar de oude pers met allerlei ingrepen achteraf veilig is gemaakt voor de toepassing, is de nieuwe pers standaard voorzien van alle afschermingen en geleverd conform de huidige CE-richtlijnen. Greif heeft de afgelopen jaren op meerdere locaties Sangiacomo persen ingezet. Zo zijn in Vreeland eerder al vijf stuks Sangiacomo persen geleverd. Destijds door Rijva, waarvan Belttech de activiteiten in 2017 heeft overgenomen.

De nieuwe machine is voorzien van een aangepaste tafel ten behoeve van stansafval afvoer en heeft vetsmering in plaats van oliesmering om de producten schoon te houden voor de vervolgbewerking.