Bijeenkomst Verspanersforum bij DAF Trucks

Op initiatief van de Stichting Verspanersforum komen werknemers, werkgevers en onderwijs op 3 oktober bijeen bij DAF Trucks in Eindhoven.

Deze keer zijn niet enkel de relaties uitgenodigd uit de maakindustrie en het technisch onderwijs, maar presenteren gastsprekers zich zowel namens de werkgevers als de overheid.

Het Verspanersforum wil bij DAF Trucks de deelnemers nog dichter in de omgeving van het eigen milieu ontvangen. Het thema voor deze bijeenkomst is dan ook uiterst actueel, gelet op de positieve ontwikkelingen in de erkenning van het vakgebied: ‘De Maakindustrie en het Technisch onderwijs als kurk waarop de Nederlandse Economie drijft’.

De organisatie heeft een programma samengesteld, dat ook uitstekend past in setting van de ontvangst door DAF Trucks en de aangeboden bijdragen, waaronder een rondleiding door de productiefaciliteiten. Onder de beroepsgroep, waarin het forumbestuur zichzelf herkent, bevinden zich uiteraard de verspaners uit de metaalbedrijven. Zij zijn volgens het Verspanersforum van cruciaal belang voor de continuïteit van de Nederlandse maakindustrie, de basis van de Nederlandse economie.

Verschillende sprekers zullen ingaan op de situatie rond de Nederlandse maakindustrie en de noodzaak van gericht technisch onderwijs. Presentaties zijn er onder andere door afgevaardigden van DAF (Marcel Hoedeman en Rob Backus), door FME (Ineke Dezentje-Hamming) en het ministerie van OCW (Paul de Krom).

Ter afsluiting wordt door alle deelnemers vanuit de zaal gediscussieerd over het thema en daarna zal het resultaat van de bijeenkomst worden samengevat.

Zie hier de volledige agenda. Wie belangstelling heeft om deze bijeenkomst kosteloos bij te wonen, kan hier ook informeren of er nog plaats is.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

SafanDarley toont E-Brake jubileum editie op METAVAK

02-09 Deze speciale editie is uitgevoerd met een aantal aantrekkelijke opties, tegen een scherpe prijs…

Verspanen

Oplossingen voor procesoptimalisatie op elk gebied

06-03 Steeds meer exposanten van de Brabantse Metaaldagen (10-12 april in de Brabanthallen in Den…

Toeleveren

Goma groeit op diverse fronten

16-04 Goma heeft de blik op de toekomst gericht. Met de komst van een nieuwe…

Plaatbewerking

Smart manufacturing staat centraal op Euroblech

17-10 Op de Euroblech gaat het dit jaar allemaal om smart manufacturing. Met de toenemende…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?