Bosch breidt gereedschappen voor RVS-bewerking uit

0
884

Bosch breidt zijn aanbod voor de professionele bewerking van roestvrij staal uit met vier machines: de buisschuurmachine GRB 14 CE Professional, de elektrische vijl GEF 7 E Professional, de satineermachine GSI 14 CE Professional en de nieuwe haakse slijpmachine GWS 15-125 Inox Professional.

Buisschuurmachine
Met de buisschuurmachine GRB 14 CE Professional kunnen buizen van verschillende afmetingen en diameter efficiënt afgeschuurd worden. De speciale vorm van de aandrijfrollen voorkomt dat de schuurbanden wegglijden en zorgt ervoor dat werknemers sneller resultaat bereiken zonder onnodige onderbrekingen. De schuurband gaat tot 270 graden rond de buizen. Op die manier zijn er slechts twee stappen nodig om de buis volledig te bewerken. Door de verstelbare extra handgreep enerzijds en de positie en vormgeving van de schuurarmen anderzijds is het zelfs mogelijk om het schuren langs de rand – bijvoorbeeld om gemonteerde balustrades te kunnen schuren zonder dat men ze eerst moet demonteren. Het toerental van de schuurmachine kan voor elke materiaalkwaliteit en voor elke accessoire ingesteld worden.

Elektrische vijl GEF 7 E Professional
De twee kilogram lichte elektrische vijl GEF 7 E Professional is universeel inzetbaar. Hij is door zijn slanke bouwvorm echter uitermate geschikt voor de bewerking van krappe of moeilijk bereikbare plaatsen, bijvoorbeeld hoeken en randen. De elektrische vijl heeft de smalste greepomtrek in zijn klasse en is makkelijk en precies te bedienen. De werkhoek kan zonder enig hulpmiddel aangepast worden tot 360 graden zonder gereedschap. Verder kan het schuurpapier moeiteloos vervangen worden.Tot slot kan ook het toerental van de vijl aangepast worden afhankelijk van toepassing.

Satineermachine GSI 14 CE Professional
De gebruiksmogelijkheden van de satineermachine GSI 14 CE Professional zijn multifunctioneel. Hij is geschikt voor het verwijderen van aanloopkleur, krassen, zogenaamde walshuid en scheuren enerzijds en voor het borstelen, satineren en structureren van oppervlakken anderzijds. Dit wordt mogelijk gemaakt door uitgebreide walsaccessoires. Voor elke oppervlaktekwaliteit is er een wals. De keuze varieert afhankelijk van het gewenste resultaat. Met de GSI 14 CE Professional kan men bijvoorbeeld ook glanzende oppervlakken verkrijgen.

Haakse slijpmachine GWS 15-125 Inox Professional
De haakse slijpmachine GWS 15-125 Inox Professional is voornamelijk geschikt voor het slijpen, doorslijpen en ontbramen van RVS-buizen, -oppervlakken en -lasnaden. Dankzij een laag toerental van maximaal 7500 omwentelingen per minuut kan men roestvrij staal voorzichtig bewerken. Zo wordt eveneens verhinderd dat het materiaal blauw aanloopt/verkleurt. Daarnaast werkt de GWS 15-125 Inox Professional krachtig en efficiënt. Zijn sterke motor van 1500 watt biedt een toerental dat 50% hoger ligt in vergelijking met traditionele haakse slijpmachines. De Kick-Back-stop, herstartbescherming en beschermkap tegen het verdraaien zorgen voor een hoge bescherming van de gebruiker bij de metaalbewerking.

Website Bosch