Cadac Group Platinum Partner van Autodesk

Cadac Group is bevorderd tot de eerste en voorlopig enige Platinum Partner van het Amerikaanse softwarebedrijf Autodesk in de Benelux. Het bedrijf met hoofdkantoor in Heerlen treedt daarmee toe tot het selecte gezelschap van de circa twintig beste partners van Autodesk wereldwijd, van wie een tiental in Europa.

“We zijn heel trots op deze status,” zegt Jan Baggen, CEO van Cadac Group. “Die is namelijk gebaseerd op het oordeel van onze klanten. Het betekent dat we topkwaliteit leveren. Het keurmerk zal ons zeker helpen bij het uitvoeren van onze groeiplannen.”

Wereldleider
Autodesk is wereldleider in 3D-ontwerpsoftware voor onder andere engineering in de bouw, werktuigbouw en civiele infrastructuur. Het bedrijf met hoofdkantoor in California levert wereldwijd via circa duizend partners. De beste partners kunnen de Platinum status verwerven. Daarvoor is behalve een bepaalde minimumomzet en certificeringen de klanttevredenheid bepalend.

“Middels de Platinum status erkent Autodesk de cruciale rol van deze partners bij leveren van toonaangevende ontwerpoplossingen, producten en diensten,” zegt Steve Blum, senior vice president Worldwide Sales & Services bij Autodesk. “Of het nu gaat om hun service of opmerkelijke klanttevredenheid, Cadac Group laat continu zien dat zij op het hoogste niveau voorbeeldige diensten en oplossingen leveren aan hun klanten.”

Met een marktaandeel van circa veertig procent in de Benelux staat de gewenste omzet van Cadac Group niet ter discussie. “Maar dat is lang niet alles,” zegt Baggen. “Cadac Group verzorgt ook de installatie, trainingen en service. Als Platinum partner moeten wij topwerk afleveren. Autodesk monitort voortdurend via enquêtes hoe wij presteren. Alleen met een gemiddeld cijfer van minimaal een negen verwerf je de topstatus.”

Beoordelingen
Cadac Group is al meer dan 25 jaar partner van Autodesk. “De klanttevredenheid is altijd hoog geweest,” vervolgt Baggen. “In Europa krijg je echter niet snel een negen of een tien. Dat zit niet in de cultuur. In tegenstelling tot de VS waar goede prestaties vaker hoog beoordeeld worden. Daarom zijn we vorig jaar gestart met het nabellen van elke klant. We wilden weten wat er nog beter of anders kon. Opmerkingen hebben we meteen opgevolgd, we zijn nog beter geworden.”

Volgens Jan Baggen heeft het de nodige voordelen om Platinum Partner te zijn. “We krijgen wat meer korting, dus de marges zijn hoger. En het zegt alles over de kwaliteit die we leveren. In de zoekmachines van Autodesk staan we nu helemaal bovenaan. Dat is ongetwijfeld goed voor de omzet. We willen in de Benelux groeien naar een Autodesk marktaandeel van vijftig procent. Ook voor onze verdere expansie is Autodesk als strategische partner belangrijk. We willen meer marktaandeel in Scandinavië en West-Europa. We breiden onze activiteiten in de VS uit en zetten een kantoor op in Australië.”

Groeien
Cadac Group is gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen voor het creëren, beheren en delen van digitale ontwerpinformatie. Het bedrijf ontwikkelt zelfstandig en onafhankelijk software voor het verbeteren en optimaliseren van ontwerpprocessen, documentbeheer en projectcommunicatie. Vorig jaar zette Cadac circa 40 miljoen dollar (30,5 miljoen euro) om met 225 medewerkers. Dit jaar worden deze cijfers naar boven bijgesteld. Jan Baggen: “We blijven groeien. In het eerste kwartaal van dit jaar hebben we bijna 25 procent geplust in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Werken met waardevolle CAD informatie

08-11 Glovius software is hiervoor een uitermate geschikt hulpmiddel. Deze software is een product van…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

Personeel en Opleiding

Engineering sterke stijger in detachering

16-02 Dit blijkt uit de nieuwste MarktMonitor van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), de…

Plaatbewerking

Persdelen voor kleine series duur? Proven Concepts bewijst het tegendeel

29-11 Dat geldt ook voor prototypes, enkelstuks en kleine series, maar veel mensen in de…

Automatisering

Nieuwe versie Edgecam nu standaard met Designer

30-06 De Designer Companion licentie is met de komst van Edgecam 2022.0 automatisch toegevoegd voor…

Verspanen

Open Mind introduceert hyperMILL versie 2021.2

07-06 Verschillende nieuwe functies in versie 2021.2 zorgen voor een verbeterde bewerking bij het finishen…

Automatisering

Bijeenkomst Digitaal koppelen van bedrijfsprocessen

03-02 Hoe kom je als productiebedrijf tot een juiste keuze van de software die je…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV