Cibo maakt machines krachtiger

3

Cibo heeft de aandrijfmotor van zijn specifieke schuurmachines, die onder de naam Finitools op de markt worden gebracht, een serieuze upgrade gegeven. Hierdoor zijn de machines niet alleen lichter, maar vooral ook krachtiger en betrouwbaarder.

Cibo gaat er prat op zijn klanten een totaaloplossing aan te bieden voor het schuren, slijpen en polijsten. Daar hoort ook een reeks Finitools bij. Deze specifieke schuurmachines verbeteren de kwaliteit van de afwerking, versnellen het gewenste resultaat en verhogen het gebruiksgemak van de schuurder.

Meer power
De nieuwe machines zijn voorzien van een krachtige 1700 Watt-motor voor een maximale productiviteit, een toename in vermogen van meer dan 40%. Ook het toerentalbereik is uitgebreid, 700-3000 in plaats van 900-2810 TPM voorheen. De nieuwe planetaire tandwieloverbrenging zorgt er verder voor dat de motor nog minder onderhevig is aan slijtage, naast een gepatenteerde stofbescherming.
De nieuwe motor zorgt ook voor meer veiligheid en comfort. En dan heeft Cibo het niet noodzakelijk over het verminderde gewicht (-250 gram) of de extra stevige kabel. Door de luchtinlaten aan het uiteinde te plaatsen, kan de lucht beter circuleren en wordt de motor optimaal beschermd tegen oververhitting. De spindelasblokkering voor een vlotte schijfwissel tot slot kan niet zomaar meer ingeschakeld worden door een betere plaatsing van de knop.

Aangepaste sets
De Belgische schuurspecialist heeft van de introductie van de nieuwe Finitools gebruik gemaakt om meteen ook de verschillende sets een make-over te geven. Deze omvat onder andere de toevoeging van de nieuwe, gepatenteerde Combi unitized schijven die de gebruiker nog sneller naar het gewenste eindresultaat brengen.

Facebook Comments