‘Doorstart’ met twee Hartford bewerkingscentra

821

Voor de tweede keer in zijn leven is Antoon Driessen met een eigen verspanend bedrijf begonnen. Dit keer echter niet in zijn eentje, maar samen met Dennis Reumer. De start van  hun nieuwe bedrijf LM Verspaning in Asten is boven verwachting verlopen. Na amper 5 maanden heeft het duo bij machineleverancier Promas al een tweede Hartford MVP 1060 bewerkingscentrum gekocht. “We moesten wel, want we hadden al een paar keer nee moeten verkopen. En dat wil je niet.”

Antoon Driessen heeft 5 jaar lang een eigen bedrijf gehad. Hij had zelfs een medewerker in dienst. Maar toen kwam de crisis en kon hij niet anders dan die medewerker ontslaan. Met als gevolg dat hij het zelf hartstikke druk had. Op zeker moment stond hij ook iedere zondag te werken. Niet prettig voor hemzelf en al helemaal niet voor zijn gezin. Dus besloot hij maar weer voor een baas te gaan werken. “Maar als je de vrijheid van het ondernemerschap gewend bent, voelt dat alsof je weer thuis bij je ouders gaat wonen”, vertelt Antoon.
Het bleef dan ook kriebelen. En met Dennis Reumer, een collega waarmee het heel goed klikte, sprak hij er wel eens over om samen iets te beginnen. “Maar ik had niet gedacht dat het daar werkelijk van zou komen”, bekent Dennis. “Eigenlijk is dit een uit de hand gelopen grap.”

‘Doorstart’
Maar dan wel een hele serieuze grap. Eind vorig jaar is LM Verspaning van start gegaan op het industrieterrein van Asten. Samen met Dennis durfde Antoon deze ‘doorstart’ wel aan. De twee vullen elkaar mooi aan. Beiden zijn programmeur/frezer, maar terwijl Dennis door zijn  ervaring in de prototypewereld vooral goed is met moeilijke enkelstuks, ligt de kennis van Antoon vooral bij het seriewerk. LM Verspaning is gespecialiseerd in het frezen van roestvast staal en bewerkt natuurlijk ook aluminium, kunststof, koper en andere materialen. “Maar we blinken uit in het verspanen van RVS. Daarbij streven we naar perfectie. We leveren optisch mooie producten, braam- en krasvrij en exact volgens de specificaties.”

Complete machines
LM Verspaning is begonnen met een Hartford  MVP 1060 bewerkingscentrum. De pas geïnstalleerde tweede machine is precies hetzelfde type. Voor beiden was dat een vanzelfsprekende keus. Antoon werkte al met Hartford machines toen hij de eerste keer voor zichzelf was begonnen en ook bij zijn oude werkgever. Dat waren de voorlopers van de machines die nu bij LM Verspaning staan. Het Hartford MVP 1060 bewerkingscentrum heeft een werkbereik van 1020x600x630 mm, een wisselaar met 30 posities (BT40), hoofdaandrijving 25 kW/12.000 rpm, spanentransporteur, koeling door de spil (20 bar), perslucht langs en door de spil, rollengeleidingen in alle assen en ethernet aansluiting. Beide machines van LM Verspaning zijn uitgerust met een Heidenhain besturing. “Dat vinden wij  de fijnste besturing en die zijn we ook gewend.”

Snelle levering
Antoon en Dennis prijzen de goede prijs/kwaliteit verhouding van de Hartfords. “Het zijn complete, betrouwbare machines zonder veel storingen.” Ze zijn ook goed te spreken over Promas uit Maasbree dat het Taiwanese merk Hartford in de Benelux vertegenwoordigt. Beide machines konden snel uit voorraad worden geleverd. “Promas heeft ook een servicedienst met korte reactietijden. Ze weten dat we snel weer in de lucht moeten zijn als er problemen zijn met de machine. Dat is een geruststellende gedachte.”

Snel schakelen
Antoon en Dennis beheersen allebei het CAM systeem van HyperMILL waarmee de machines worden geprogrammeerd. Ze maken van alles: van een simpele plaat met vier gaten tot complexe lassamenstellingen en van hele kleine producten tot onderdelen van een meter bij een meter. “We nemen alles aan wat binnen de mogelijkheden van de machines ligt. Daarbij kunnen we snel schakelen, zeker nu met twee machines. Dat maakt ons heel flexibel. Verder zijn de lijntjes natuurlijk kort. De man die de klant aan de telefoon krijgt, is ook de programmeur en degene die het product maakt. We merken dat klanten dat fijn vinden.”

Facebook Comments