Droomhuwelijk Electrotool en Cosen

0

Electrotool gaat de bandzaagmachines van de Taiwanese fabrikant Cosen in Nederland distribueren. Directeur Arjen van Dulst van Electrotool spreekt van ‘een droomhuwelijk’.

Electotool is leverancier van een compleet gamma in zaagtechniek en heeft daartoe diverse merken zaagmachines in het assortiment, waaronder Danobat. Maar het Danobat programma wordt steeds kleiner, waardoor er een gat in het assortiment van Electrotool ontstond. Dat wordt nu opgevuld met de machines van Cosen. Van Dulst: “Cosen heeft niet de boorzaagstraten die Danobat heeft, maar wel verstekmachines. En die heeft Danobat weer niet. Danobat verlaat het profielzagen (balken en kokermateriaal) en schuift op naar boven. Maar voor ons blijft de markt die ze verlaten heel interessant. Te meer omdat we met MPS ook een uitgebreid programma rollenbanen, positioneersystemen en aanvoersystemen en afvoerlijnen aanbieden. Samen met onze nieuwe vertegenwoordiging van Cosen kunnen we daarmee complete, goed geprijsde zaaginstallaties aanbieden.”

Distributiecentrum in Venlo
Cosen, net als Electrotool exposant op de Techni-Show, is 37 jaar geleden van start gegaan en biedt wereldwijd een breed programma voor alle typen bandzaagmachines. In 1989 werd het eerste distributiecentrum in Amerika gevestigd. Cosen USA behoort tegenwoordig tot de top drie van aanbieders van zaagmachines in de Verenigde Staten. In Europa timmert Cosen nu op dezelfde wijze aan de weg. In juli 2013 is Cosen Europe opgericht, dat opereert vanuit Venlo. Hier bevindt zich het Europese distributiecentrum met een opslagcapaciteit van ruim 1000 vierkante meter voor meer dan 200 bandzaagmachines en onderdelen. Van hieruit zullen dealers in heel Europa worden ondersteund.

Door de samenwerking met Electrotool, dat beschikt over een uitgebreid handelarennetwerk, heeft Cosen in Nederland in één klap landelijke dekking. Volgens Arjen van Dulst is voor beide partijen sprake van een droomhuwelijk: “Cosen heeft 127 modellen, die kwalitatief goed zijn. Wij kennen de eindgebruikers en de handel en kunnen totale zaagsystemen aanbieden. En dan zit de support ook nog eens heel dicht bij in Venlo.”

Cosen Europe was exposant op de Techni-Show om naamsbekendheid te vergaren en machines te laten zien. Zo werd onder meer de Cosen C-Tech series getoond. De C2 bandzaagautomaten, uitgevoerd met een 3,75 kW zaagmotor, 34 mm bandzaag, overzichtelijk bedieningspaneel met touchscreen en een stevig dubbelkoloms ontwerp, zijn stabiele en dynamische productiemachines.
Een uitgangspunt in de werkwijze van Cosen is dat er goed wordt geluisterd naar wat de klant wil. Speciaal voor de Europese markt zullen binnenkort dan ook enkele nieuwe machines op de markt worden gebracht. Ook wordt gewerkt aan een nieuw design, omdat Europese klanten een meer futuristische uitstraling prefereren dan de gebruikers elders.