Dymato levert langdraaimachines van Zuid-Koreaanse Hanwha

Dymato heeft haar leveringsprogramma uitgebreid met langdraaimachines van de Zuid-Koreaanse machinebouwer van Hanwha. Als primeur zal tijdens de Demoweek de XD32H worden gedemonstreerd, voor draaidiameters tot 32 mm.

De XD32H beschikt net als de andere zes types binnen deze machinereeks, die samen een diameterreeks bestrijken van 12 mm tot 38 mm, over krachtige built-in motoren op zowel de hoofd- als de subspindel (hoofdspindel 5,5/7,5 kW, subspindel 2,2/5,5 kW). Het maximale toerental op de hoofdspil bedraagt 8.000 min-1, op de subspil 7.000 min-1. De maximale lengteslag (de Z-as) bedraagt voor beide spindels 320 mm. De hoofdspindel beschikt ook nog over een extra Y-as van 410 mm.

De machine telt vijf gereedschapsledes, met in totaal twintig al dan niet aangedreven gereedschappen. Dat maakt het mogelijk om in een enkele bewerkingscyclus een grote diversiteit aan axiale en radiale bewerkingen uit te voeren. Door de ruime opzet van de gereedschappen kunnen deze snel en eenvoudig worden omgewisseld en ingesteld. Het maakt korte netto bewerkingstijden mogelijk en maakt de machines bij uitstek geschikt voor zowel grote als kleine series. Nog een praktisch pluspunt daarbij is de grote toegangsdeur op de machine, waardoor deze optimaal toegankelijk is. Het maximum toerental van de aangedreven gereedschappen (1 kW) bedraagt 6.000 min-1.

Het machinebed is ontworpen met behulp van eindige elementen analyse, om een optimale constructie te garanderen met een maximum aan stabiliteit. De machines uit de XD-serie zijn verder uitgerust met een krachtige en betrouwbare Hanwha Fanuc i-serie besturing.

In Nederland is Hanwha nog een relatief onbekende naam op draaigebied, maar wereldwijd heeft het bedrijf een stevige reputatie opgebouwd en beschikt het over een mondiaal netwerk van productie- en verkoopvestigingen. Het moederbedrijf Hanwha Corp., met een totale jaaromzet rond 20 miljard euro, is actief binnen diverse industriële sectoren (waaronder zonne-energie). Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Eschborn (D).

Demoweek Veenendaal en Ede
Dymato is een van de negen bedrijven in Veenendaal en Ede die samen de Demoweek organiseren. Dti evenement wordt van dinsdag 26 februari tot en met vrijdag 1 maart al voor de twaalfde keer gehouden.Deze keer heeft de gezamenlijke presentatie van ontwikkelingen op het gebied van verspaningstechnologie als motto ’techniek voor morgen’.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

SMEC CNC-draaimachine direct in de verkoop op METAVAK

30-09 “We hebben speciaal voor METAVAK een speciale actie op touw gezet. De snelle beslisser…

Verspanen

RoboJob versterkt samenwerking met Emco

20-04 CNC-automatiseerder RoboJob intensiveert de samenwerking met de Oostenrijkse producent van CNC-gestuurde draai- en freesmachines…

Verspanen

De Kort verhoogt output met investering in nieuwe Okuma’s

03-12 Als toeleverancier van fijnmechanische onderdelen had Wim de Kort nooit gedacht ooit met een…

Verspanen

Actiemachines bij Dymato

26-10 Evenals voorgaande jaren presenteert Dymato weer twee actiemachines, die de rest van het kalenderjaar…

Automatisering

Cellro toont laagdrempelige Xcelerate

25-10 Na een jaar vol internationale beurzen – van Metav tot AMB – laat Cellro…

Verspanen

Dormac toont automatische werkstukbelading

24-10 Dormac CNC Solutions presenteert op METAVAK een oplossing voor automatische werkstukbelading aan een bewerkingscentrum.…

Verspanen

Marvo Technologies neemt langdraai-activiteiten over

24-05 Gorree in Vorm draagt de langdraai-activiteiten per 1 juni over aan Marvo Technologies in…

Bedrijf en Economie

Klaas Kuil nieuwe eigenaar Centerless

28-01 Centerless in Almere, gespecialiseerd in centerloos slijpen en langdraaien, is overgenomen door Klaas Kuil.…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?