Een strakke laserlas uit de losse pols

Laserlasmachines, een onderdeel van de Tuwi groep, introduceert de LLM handlaserlasmachine in twee uitvoeringen op de Nederlandse markt: De 1000 (1 kW) en 1500 (1,5 kW). Met deze machine wordt een laserstraal handmatig langs het werkstuk bewogen. Grote, kleine en complexe werkstukken kunnen zo worden gelast in een breed scala aan toepassingen.

Laserlassen is een smeltproces waarbij een laserstraal gebruikt wordt om te lassen. De straal zorgt voor een diep smeltbad waardoor een sterke lasverbinding ontstaat die nagenoeg geen nabewerking vereist. De oppervlakte waarover gelast wordt is minimaal, door de minimale breedte van de laserstraal. Dankzij de gerichte inbreng van warmte is het mogelijk om nauwkeurige en precieze verbindingen te maken.

Snel en nauwkeurig
Sterke en optisch mooie lasnaden zijn tegenwoordig op veel gebieden onmisbaar. Laserlassen wordt vooral gebruikt voor het snel en nauwkeurig verbinden van materialen die kleine lasnaden en geringe thermische vervorming vereisen. De mogelijkheid tot handbediening maakt de techniek van het laserlassen nu voor veel bedrijven interessant. Deze techniek biedt volgens Laserlasmachines diverse voordelen: een hoge kwaliteit lasnaad, zonder toevoeging van materiaal; tot drie keer sneller dan traditioneel lassen; hoge kwaliteit: nauwkeurige en stevige lasnaad; tot 30% besparing van bewerkingskosten; 80 tot 90% energiebesparing.

Uiteenlopende lastechnieken
Met de handheld laserlasmachine kunnen de volgende materialen worden gelast: staal, aluminium, Roestvrijstaal (RVS), titanium, nikkel, chroom, koper en messing. De eigenschappen van het materiaal bepalen de inzet mogelijkheden van de laserlasmachine. Denk hierbij aan geleiding, absorptie en reflectie. Door gebruik van verschillende nozzles kunnen uiteenlopende lastechnieken worden toegepast, zoals stomplassen, overlappend lassen en hoeklassen. Het lassen van twee soorten metalen is in diverse combinaties mogelijk. Zo kan men bijvoorbeeld staal aan RVS lassen. Het combineren van aluminium en koper vraagt extra aandacht, gezien de reflectie. De toorts is handzaam, klein en met zijn lage gewicht ook geschikt voor langdurig lassen. Hierdoor zijn ook complex vormgegeven producten eenvoudig te bewerken. De laserstraal wordt naar het werkstuk geleid via een flexibele kabel.

Veiligheidspakket
Laserlasmachines biedt deze machine aan inclusief een veiligheidspakket. Dit pakket bevat alle benodigde beschermingsmiddelen en uitgebreide training om de veiligheid van medewerkers te waarborgen en de kans op bedrijfsongevallen te minimaliseren. Metaalbewerkers met specifieke vraagstukken, kunnen voor tests terecht in het Experience Center in Winterswijk. Een bedrijf dat al gebruik maakt van deze machine is Hieselaar Nederland in. Adjunct-directeur Martijn Peltenburg spreekt van ‘een strakke las uit de losse pols’. “De LLM 1000 zorgt ervoor dat wij veel effectiever kunnen produceren en ons personeel meer flexibel kunnen inzetten. In no-time hadden we de investering al terugverdiend.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

24-05 Commercieel directeur Marco Mans noemt de twee nieuwe vertegenwoordigingen belangrijk voor Tuwi: “We zien…

Plaatbewerking

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Plaatbewerking

Tuwi kan snel kantbanken en scharen leveren

14-03 De belangstelling voor deze machines is groot. “De eerste serie is al bijna helemaal…

Verbinden

Tata Steel opent nieuwe onderzoeksfaciliteit laserlassen

09-02 Hans van den Berg, CEO Tata Steel Nederland: “Goede lasbaarheid is een vereiste voor…

Plaatbewerking

MDL last nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

14-12 Om die reden is ook gekozen voor een andere naam. De letters MDL staan…

Plaatbewerking

Trumpf verlaagt drempel voor laserlassen

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerksector vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, dat zowel veel…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

MetavakNieuws

Beurspresentatie van Tuwi is live en virtueel

22-09 Van Geka springt de nieuwe CNC gestuurde plasmasnijmachine GCS-P 3015 in het oog. Deze…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X