Efficiënt watersnijden met 3D-snijkop van STM

0

Met de live demonstratie van haar 3D-snijkop STM3D/68 presenteert De Tollenaere tijdens de Welding Week met haar STM machines toekomstbestendige oplossingen voor efficiënt watersnijden.

Het thema duurzaamheid is sinds 30 jaar een kenmerk van waterstraalspecialist STM. Het innovatiesucces op dit gebied laat De Tollenaere zien op de Welding Week: Als oplossing voor de stijgende kosten voor energie en water presenteert men de 3D-snijkop STM3D/68, sinds zijn ontwikkeling een rijzende ster op het gebied van waterstraalsnijden. Deze kop maakt parallel 2D- en 3D-snijden mogelijk met en zonder abrasief bij schuine zijden tot 68° en drukken tot 6000 bar op basis van dezelfde software. Hierdoor dalen de bedrijfskosten voor eersteklas 3D-snedes tot het niveau van standaard 2D-snedes.

Met de STM3D68 kunnen talloze productieprocessen duidelijk gestroomlijnd en beter worden geïntegreerd. Aangezien de 3D-snijkop in het 3D bereik zowel schoonwater- als ook abrasief-snijden, evenals gecombineerd parallel 2D- en 3D-snijden en de integratie van 6-assige robots via een uniforme interface mogelijk maakt. Het bijzondere aan de constructie is een aan de voorzijde van de machinebrug gemonteerd 2-assig draaischarnier, dat een zwenkbeweging in alle richtingen toestaat en zo gezamenlijk 5-assige snijtaken mogelijk maakt. De STM3D draait snel door het Tool Center Point, daardoor zijn geen balansbewegingen bij hoek veranderingen meer nodig, en sneden met schoon water en abrasief worden duidelijk versneld. En dat bij een 5-assige kinematica, die een fase-snede en daarmee verhoogde precisie aan de snijkant mogelijk maakt. Snijkleppen, focus, mengkamer en watersproeiers zijn dezelfde, maar geschikt voor 2D- en 3D-productie. De snijkop kan bovendien eenvoudig en met standaard reserveonderdelen voor 3D- en 2D-snijden worden onderhouden.

De Oostenrijkse producent van waterstraalsnijsystemen STM ontwikkelt toekomstgerichte productoplossingen voor de staal-, aluminium-, metaal-, kunststof-, steen- en glasindustrie. Deze onderscheiden zich door efficiëntie, bedieningscomfort en duurzaamheid. Naast toekomstgerichte technologie en standaard kwaliteit hecht STM veel waarde aan innovatieve full-service. Daarmee garandeert de merkfabrikant dat de individuele vervaardigingsprocessen van de klanten continu aan de actuele eisen worden aangepast.
De Tollenaere levert machines voor de metaal- en aluminiumsector en is importeur van gerenommeerde Europese fabrikanten (Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Italië en Spanje). De Tollenaere is niet enkel leverancier van geavanceerde technologieën, maar ook ervaren in het creëren van geïntegreerde totaaloplossingen voor haar klanten.

Plasmasnijmachine MGM
De Tollenaere is ook partner van de Tsjechische fabrikant van CNC brandsnijmachines MGM en stelt tijdens de Welding Week de plasma brandtafel type Omnicut 4000 G tentoon. Deze machine heeft uitstekende dynamische en precisie-eigenschappen en is uitgerust met een automatische plasma snijkop en een krachtige boorkop. Als bron wordt gebruik gemaakt van een Kjellberg 161i neo met automatische gastoevoer. Dit type bron biedt de mogelijkheid om precies te snijden en markeren zonder te moeten wisselen van gereedschap. Voorts is deze bron uitgerust met de ‘Contour Cut’- technologie voor het automatisch snijden van uiterst precieze gaten in constructiestaal. In de gereedschapshouder die toelaat om snel en automatisch van gereedschap te wisselen is een krachtige boorkop aanwezig die kan boren tot 30mm en draad kan tappen tot M20. Dit alles met de nodige snelheid en precisie. Alle machinefuncties kunnen worden uitgevoerd op het bedieningspaneel dat steeds binnen handbereik ligt. De configuratie van de tentoongestelde Omnicut 4000 G vormt de basis voor een hogere productiviteit en opent daarbij nieuwe perspectieven voor de gebruiker.

De Tollenaere
Stand C4150
www.detollenaere.eu