Fantastische plasmasnijmachine!

“Wat een fantastische plasmasnijmachine!” Dit was de reactie van Mathijs List van JG Metaal. Samen met eigenaar Frank Janssens was hij er na één referentiebezoek van overtuigd dat dit de machine was die zij graag wilden hebben.

JG Metaal koos voor de VANAD plasmasnijmachine SUPREMA met plasmabron HiFocus 161 neo van Kjellberg om verschillende materialen te kunnen snijden.

Bus Industrial Tools attendeerde hen op de snijmachines van VANAD, die worden geleverd door Pasterkamp Metal Sheet Solutions. VANAD is een leverancier van verschillende modellen plasmasnijmachines in combinatie met autogeen snijden. Het aan JG Metaal geleverde type plasmasnijmachine is de SUPREMA. Bij dit type worden de geleidingen los van de snijtafel opgesteld. Door toepassing van nauwkeurige stappenmotoren kan er met hoge nauwkeurigheid worden gesneden. VANAD is tevens leverancier van een complete lijn fiberlasersnijmachines tot een snijlengte van 12 meter met een laserbron van 6 KW.

Verschillende materialen snijden

Op advies van Teun Pasterkamp koos JG Metaal voor de plasmabron HiFocus 161 neo van Kjellberg omdat ze verschillende materialen willen kunnen snijden. De HiFocus 161i neo is het nieuwste uiterst nauwkeurige plasmasnijsysteem voor het snijbereik tussen 0,5 mm en 50 mm. Uitgerust met de soft-switch invertertechnologie, biedt het een breed scala aan mogelijkheden voor het snijden en markeren van dunne en middelgrote platen.

Met HiFocus neo profiteert de gebruiker van een hoge snelheid bij het snijden en markeren van elektrisch geleidende materialen, waardoor tegelijkertijd een uitstekende kwaliteit en lage proceskosten worden gegarandeerd. De HiFocus 161i neo is standaard verkrijgbaar met de Contour Cut-technologie voor het snijden van fijne binnen- en buitencontouren en kleine gaatjes in zacht staal.

Bij de plasmasnijmachine SUPREMA worden de geleidingen los van de snijtafel opgesteld.

Bij de plasmasnijmachine SUPREMA worden de geleidingen los van de snijtafel opgesteld.

Ook een autogeen snijkop

Naast de plasmatoorts werd ook een autogeen snijkop geïnstalleerd met automatische ontsteking en gastoevoerregeling. Hiermee kan op dezelfde machine tot 175 mm staal worden gesneden. Een perfecte combinatie als dik materiaal incidenteel voorkomt.

De combinatie van deze VANAD-lasersnijmachine met plasmasnijbron van Kjellberg en de autogeen toorts maakt de machine in de ogen van Frank Janssens multifunctioneel en daarmee kunnen zij alles snijden wat zij nodig hebben in hun productie. Teun Pasterkamp: “We zijn er trots op om weer het juiste maatwerk in plaatbewerkingsmachines geleverd te hebben.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Rurenga blij met gebruiksvriendelijke Vanad lasersnijmachine

28-06 Samen met een aantal andere Belgische en Nederlandse relaties van Pasterkamp Metal Sheet Solutions…

Plaatbewerking

Tsjechische technologie verrast

29-10 Belgische en Nederlandse relaties van Pasterkamp Metal Sheet Solutions bezochten onlangs twee Tsjechische leveranciers…

Plaatbewerking

Blechexpo groeit in alle opzichten

28-10 Meer exposanten, een grotere beursvloer en veel meer internationale deelname. De vakbeurzen Blechexpo en…

Plaatbewerking

De kunst van het afschuinen op een plasmasnijmachine

19-11 Wat zijn de voordelen van afschuinen met plasmasnijden op de CNC Vanad Bluester? Pasterkamp…

Featured

Pasterkamp en partners op Euroblech

13-10 Pasterkamp Metal Sheet Solutions brengt op de Euroblech het partnerschap met de firma ZMM…

Plaatbewerking

Betaalbaar lasersnijden

06-06 Pasterkamp Metal Sheet Solutions presenteerde op de TechniShow de fiber lasersnijmachines van de Tsjechische…

Plaatbewerking

Pasterkamp showt fiberlaser

12-03 Pasterkamp Metal Sheet Solutions grijpt de TechniShow aan om de bezoekers een indruk te…

METAVAK 2016

Eindeloze flexibiliteit vanaf coil

27-10 Pasterkamp Metal Sheet Solutions presenteert zich als totaalleverancier voor de plaatbewerking. Nieuw zijn hierbij…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X