Fantastische plasmasnijmachine!

“Wat een fantastische plasmasnijmachine!” Dit was de reactie van Mathijs List van JG Metaal. Samen met eigenaar Frank Janssens was hij er na één referentiebezoek van overtuigd dat dit de machine was die zij graag wilden hebben.

JG Metaal koos voor de VANAD plasmasnijmachine SUPREMA met plasmabron HiFocus 161 neo van Kjellberg om verschillende materialen te kunnen snijden.

Bus Industrial Tools attendeerde hen op de snijmachines van VANAD, die worden geleverd door Pasterkamp Metal Sheet Solutions. VANAD is een leverancier van verschillende modellen plasmasnijmachines in combinatie met autogeen snijden. Het aan JG Metaal geleverde type plasmasnijmachine is de SUPREMA. Bij dit type worden de geleidingen los van de snijtafel opgesteld. Door toepassing van nauwkeurige stappenmotoren kan er met hoge nauwkeurigheid worden gesneden. VANAD is tevens leverancier van een complete lijn fiberlasersnijmachines tot een snijlengte van 12 meter met een laserbron van 6 KW.

Verschillende materialen snijden

Op advies van Teun Pasterkamp koos JG Metaal voor de plasmabron HiFocus 161 neo van Kjellberg omdat ze verschillende materialen willen kunnen snijden. De HiFocus 161i neo is het nieuwste uiterst nauwkeurige plasmasnijsysteem voor het snijbereik tussen 0,5 mm en 50 mm. Uitgerust met de soft-switch invertertechnologie, biedt het een breed scala aan mogelijkheden voor het snijden en markeren van dunne en middelgrote platen.

Met HiFocus neo profiteert de gebruiker van een hoge snelheid bij het snijden en markeren van elektrisch geleidende materialen, waardoor tegelijkertijd een uitstekende kwaliteit en lage proceskosten worden gegarandeerd. De HiFocus 161i neo is standaard verkrijgbaar met de Contour Cut-technologie voor het snijden van fijne binnen- en buitencontouren en kleine gaatjes in zacht staal.

Bij de plasmasnijmachine SUPREMA worden de geleidingen los van de snijtafel opgesteld.

Bij de plasmasnijmachine SUPREMA worden de geleidingen los van de snijtafel opgesteld.

Ook een autogeen snijkop

Naast de plasmatoorts werd ook een autogeen snijkop geïnstalleerd met automatische ontsteking en gastoevoerregeling. Hiermee kan op dezelfde machine tot 175 mm staal worden gesneden. Een perfecte combinatie als dik materiaal incidenteel voorkomt.

De combinatie van deze VANAD-lasersnijmachine met plasmasnijbron van Kjellberg en de autogeen toorts maakt de machine in de ogen van Frank Janssens multifunctioneel en daarmee kunnen zij alles snijden wat zij nodig hebben in hun productie. Teun Pasterkamp: “We zijn er trots op om weer het juiste maatwerk in plaatbewerkingsmachines geleverd te hebben.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Snijspecialisten onthullen veel nieuws op huisshow

06-05 Al vele jaren is CSBX leverancier van de ESAB plasmasnijmachines. ESAB heeft Swift-Cut overgenomen…

Plaatbewerking

Pasterkamp dealer van Thalmann/Cidan Forstner

11-10 “Thalmann/Cidan Forstner-machines vertegenwoordigen de top in plaatbewerkingsapparatuur. Ze combineren precisie, efficiëntie en duurzaamheid in…

Plaatbewerking

Second Owner nieuwe vertegenwoordiger Baykal in Nederland

04-09 In het bedrijfspand in Wijchen is een showroom ingericht, waar om te beginnen al…

Plaatbewerking

Mobiele rolvormmachine voor 3-drains goot

28-03 Pasterkamp houdt zich bezig met allerlei soorten rolvormlijnen voor diverse industrieën. Er zijn voorbeelden…

Plaatbewerking

Sterk duo in slitten en rolvormen

21-10 “ZMM Pobeda is onze belangrijkste partner”, vertelt Teun Pasterkamp. “De helft van onze omzet…

MetavakNieuws

‘Ontslakken en ontbramen is nu leuk werk’

30-09 Bij Jac Reijns Staalconstructie zijn ze duidelijk ontzettend blij met de breedbandmachine van RWT,…

Plaatbewerking

Rurenga blij met gebruiksvriendelijke Vanad lasersnijmachine

28-06 Samen met een aantal andere Belgische en Nederlandse relaties van Pasterkamp Metal Sheet Solutions…

Plaatbewerking

Tsjechische technologie verrast

29-10 Belgische en Nederlandse relaties van Pasterkamp Metal Sheet Solutions bezochten onlangs twee Tsjechische leveranciers…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV