Mobiele rolvormmachine voor 3-drains goot

Pasterkamp Metal Sheet Solutions is al 20 jaar actief op het gebied van rolvormmachines. Het bedrijft blijft zich ontwikkelen in plaatbewerkingsmachines en beweegt dan ook mee met de wensen van de klanten. Zo was een recent geleverde rolvormmachine er één voor een 3-drains goot.

De meest recente ontwikkeling voor Pasterkamp is een mobiele machine voor het rolvormen van een 3 drains goot. Het was al veel langer een wens om 3-drains in één goot te krijgen voor de tuinbouw.

Pasterkamp houdt zich bezig met allerlei soorten rolvormlijnen voor diverse industrieën. Er zijn voorbeelden te over van producten die met behulp van rolvormen gemaakt worden. De bekendste is wellicht de trapeziumvorm, als gevelplaten maar ook de profielen van gebouwen met behulp van de rolvormtechniek worden geproduceerd. Pasterkamp is gespecialiseerd in mobiele rolvormmachines, en ontwerpt en produceert deze ook zelf. De machines kunnen bijna alle metaalsoorten rolvormen, veel verschillende diktes, breedtes en vormen zijn mogelijk.

Goten aan één stuk

In de afgelopen jaren zijn verschillende mooie projecten gepasseerd zoals gesloten profielen met fels, gevelplaten, dakplaten, vangrails, strijkplanken en zware kraan profielen. De mobiele rolvormmachines kunnen rolvormen vanaf aanhangwagen, vanaf een verreiker of vanuit de container en worden veel gebruikt in de tuinbouw, kassenbouw en door dakgoten producenten voor het produceren op locatie. Hierbij worden goten van bijvoorbeeld 200 meter aan één stuk geproduceerd in de kas, of in het veld.

De wens van de klant is altijd het startpunt voor de machine; open of gesloten rolvormer, met pons-mogelijkheid in de lijn en zelfs op een mobiele machine, als snelwisselcassette uitgevoerd of op rupsbanden, met en zonder afstandsbediening. Elke machine is maatwerk en ontstaat naar wens van de klant en beschikbare mogelijkheden. Deze mobiele machines staan inmiddels op alle continenten te produceren. Op Pasterkamp.nl en op YouTube zijn video’s te bekijken, waarin te zien is hoe een mobiele rolvormer op het open veld de goten eruit rolt.

De rolvormmachine voor een 3-drainsgoot werd iets langer uitgevoerd dan gebruikelijk en ook de materiaalbreedte tot 500 mm is redelijk uniek voor een mobiele machine.

De rolvormmachine voor een 3-drainsgoot werd iets langer uitgevoerd dan gebruikelijk en ook de materiaalbreedte tot 500 mm is redelijk uniek voor een mobiele machine.

Goot met drie afvoeren

De meest recente ontwikkeling voor Pasterkamp is een mobiele machine voor het rolvormen van een 3 drains goot. Het was al veel langer een wens om 3-drains in één goot te krijgen voor de tuinbouw. Met behulp van een MIT-subsidie verstrekt door de provincie Flevoland (Horizon Flevoland) werd eerst de ontwikkeling en het onderzoek uitgevoerd. Dit gaf het gewenste resultaat waarna er ook direct ruimte in de markt kwam voor het leveren van een mobiele rolvormmachine met de mogelijkheid een goot te produceren met 3 drains. Deze machine werd iets langer uitgevoerd dan gebruikelijk en ook de materiaalbreedte tot 500 mm is redelijk uniek voor een mobiele machine.

Verrassende besparingen

“Ieder klant is uniek”, vertelt Teun Pasterkamp “Wij zijn een bedrijf dat al vele specifieke oplossingen bedacht heeft bij diverse klanten. Altijd is het weer verrassend dat er door een aanpassing van de productie enorm bespaard kan worden op de productie.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Pasterkamp dealer van Thalmann/Cidan Forstner

11-10 “Thalmann/Cidan Forstner-machines vertegenwoordigen de top in plaatbewerkingsapparatuur. Ze combineren precisie, efficiëntie en duurzaamheid in…

Plaatbewerking

Sterk duo in slitten en rolvormen

21-10 “ZMM Pobeda is onze belangrijkste partner”, vertelt Teun Pasterkamp. “De helft van onze omzet…

MetavakNieuws

‘Ontslakken en ontbramen is nu leuk werk’

30-09 Bij Jac Reijns Staalconstructie zijn ze duidelijk ontzettend blij met de breedbandmachine van RWT,…

Plaatbewerking

Rurenga blij met gebruiksvriendelijke Vanad lasersnijmachine

28-06 Samen met een aantal andere Belgische en Nederlandse relaties van Pasterkamp Metal Sheet Solutions…

Plaatbewerking

Fantastische plasmasnijmachine!

10-03 Bus Industrial Tools attendeerde hen op de snijmachines van VANAD, die worden geleverd door…

Plaatbewerking

Blechexpo groeit in alle opzichten

28-10 Meer exposanten, een grotere beursvloer en veel meer internationale deelname. De vakbeurzen Blechexpo en…

Plaatbewerking

De kunst van het afschuinen op een plasmasnijmachine

19-11 Wat zijn de voordelen van afschuinen met plasmasnijden op de CNC Vanad Bluester? Pasterkamp…

Featured

Pasterkamp en partners op Euroblech

13-10 Pasterkamp Metal Sheet Solutions brengt op de Euroblech het partnerschap met de firma ZMM…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV